Met je apparatuur een meting uitzetten in een zonovergoten bos. Dat klinkt als een prima werkdag. Een paar maanden geleden zag de werkdag van onze collega Marnix van der Wolk er zo uit. Gewapend met een rugzak met niet alleen de GeoSLAM ZEB Locate scanner maar ook met een Trimble R12 GNSS-antenne, liep hij samen met een klant door een van de Almeerse bossen. Prima zou je zeggen, maar Rutger van Duijn vond dat het nog wel handiger kon. Hij contracteerde Marnix om eens te praten over zijn mogelijke oplossing: De Tablet EX Gear.

De Tablet EX Gear is een chestpack waar je als gebruiker je tablet in draagt. Je tablet monteren aan een stok is daarom niet meer nodig. Tijdens de laatste editie van Geobuzz eind mei jongstleden, kwamen Rutger en Marnix live met elkaar in gesprek.
‘Ik heb de Tablet EX Gear gezien en we raakten verder in gesprek.’ vertelt Marnix, ‘Rutger was helaas niet in staat om naar het Geometius Meet & Weet event te komen, maar we kregen wel wat demospullen mee voor de webshoptafel.’

Positieve pilot

Deelnemers van het event kunnen zich de paspop met chestpack ongetwijfeld nog herinneren. ‘De reacties waren positief,’ aldus Marnix. Na positieve feedback van een van onze klanten die de chestpacks mocht proberen, is Geometius nu officieel dealer van Tablet EX Gear Europe.
De chestpacks van Tablet EX Gear hebben volgens de pilotgroep en Marnix een paar fijne voordelen. ‘De prisma- of GNSS stok wordt lichter, je hebt je handen vrij, het is comfortabeler dan een harnas én je kunt de chestpack uitbreiden.’ Zo is het mogelijk om allerlei accessoires toe te voegen waardoor het werk in het veld nog handiger wordt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld drinkfleshouders, een houder voor de portofoon, een rol tape of een spuitbus markeerverf, maar een tasje met daarin extra accu’s of een miniprisma kan natuurlijk ook.

Maatvoering

De verschillende maten hebben te maken met het formaat van het tablet. Er zijn twee manieren om een tablet vast te zetten. Of je zet deze vast met een support tray (een soort  kliksysteem), geschikt voor Panasonic tablets of je gebruikt Velcro voor de andere soorten tablets.

Let op! Wil je de chestpack gebruiken met Velcro én de chestpack gebruiken voor meerdere tablets? Dan leveren we graag extra Velcro mee.

De Tablet EX gear chestpacks zijn vanaf nu verkrijgbaar in de webshop van Geometius.