Kjell gaat met pensioen

22 april 2024 in

Nieuws
Service coordinator Kjell - Geometius

De maand april maakt hij vol en daarna gaat hij met pensioen. Voordat het zover is kijkt service coordinator Kjell nog even achterom. Hoe kwam hij bij Geometius terecht, hoe heeft hij dat ervaren en met welk gevoel trekt hij de deur achter zich dicht? Hij deelt het in dit artikel.

Passie voor techniek

Dat Kjell uiteindelijk als service coördinator op de service afdeling in Arnhem is beland, is niet zomaar. Hij heeft zijn sporen verdiend. Het begon allemaal met een passie voor techniek en in zijn jongere jaren volgde hij dan ook een technische opleiding. Van daaruit kwam hij bij een organisatie terecht waar hij zich met name bezig hield met reparaties van computers en printers. Binnen die organisatie ontstond een tweede tak: de verkoop van Trimble meetinstrumenten. Daar leerde Kjell onze sales engineer Wim Egberts kennen: “Onderhand werk ik al zo’n veertig jaar met hem samen.” Wim nam toen al de verkoop van deze instrumenten op zich. Voor reparaties en onderhoud gingen de instrumenten toentertijd nog terug naar Duitsland of Zweden. Volgens Kjell een hele rompslomp: “Ik praat dan over een tijd waarin alles ingeklaard en uitgeklaard werd door de douane. Klanten waren hun instrumenten daardoor weken kwijt.” Die ‘rompslomp’ leidde tot de behoefte om het onderhoud en reparaties in Nederland mogelijk te maken. Aan Kjell de eer om deze verantwoording op zich te nemen.

Focus op meetinstrumenten

Door de jaren heen verschoof de focus van Kjell meer en meer naar onderhoud en reparaties van meetinstrumenten. Met het doel om de service van de Trimble meetinstrumenten in Nederland te continueren gingen hij en Wim Egberts door de jaren heen aan de slag bij verschillende organisaties, maar ook zelfstandig. Op veel van de locaties waar Kjell werkte was hij verantwoordelijk voor het opzetten van een service afdeling: de plek waar de Trimble meetinstrumenten uitvoerig getest en gerepareerd worden. Op basis van de kennis en ervaringen die hij op deze manier heeft vergaard lukte het Kjell om dat elke keer weer beter te doen: “Door mijn ervaringen wist ik hoe het elke keer nóg beter kon.”

Service afdeling in Arnhem

Uiteindelijk belandden zowel Kjell als Wim bij Bartels. In 2006 werd deze organisatie overgenomen door Jasper Ambagtsheer en verandert de naam naar ‘Geometius’. Zo gebeurde het dat Kjell bij Geometius als service coördinator aan de slag ging. Zijn toenmalige standplaats in Duiven maakte in 2011 plaats voor de tweede service afdeling van Geometius, gevestigd in een nieuw kantoor in Arnhem. Aan Kjell de eer om deze nieuwe service afdeling in te richten. Een uitdaging die hij uiteraard met beide handen aangreep en tot een succes wist te brengen. Daar waar hij de eerste jaren alleen op de service afdeling opereerde deed hij dat de afgelopen vijf jaar samen met zijn collega Patrick. Nu draagt hij met veel vertrouwen het stokje aan hem en de nieuwe service engineer Ellen over.

Techniek en relaties

Terugkijkend op zijn tijd bij Geometius is hij tevreden, maar ook verrast: “Ik had nooit gedacht dat ik hier zou werken tot aan mijn pensioen. Maar de ontwikkelingen die zich binnen de meetapparatuur afspelen hebben het werk altijd interessant gehouden. Je kunt blijven leren.” Op de vraag wat hij gaat missen is het antwoord natuurlijk het werken met de techniek. Maar hij noemt ook de contacten die hij heeft opgebouwd: “Je bouwt door de jaren heen goede relaties op met klanten en collega’s. Ook die ga ik missen.” Maar we hoeven niet te treuren. Kjell trekt de deur namelijk niet helemaal achter zich dicht: “Als er vragen zijn,  mogen mensen mij uiteraard nog contacten. Dat is geen enkel probleem.”

Een nieuw avontuur

Nu het pensioen voor de deur staat, is Kjell er meer dan klaar voor: “Je leeft er toch naar toe en ik heb genoeg dingen te doen.” Zo speelt Kjell in een bluesband, heeft hij een oud houten zomerhuis in Finland dat de nodige aandacht vraagt en heeft hij duizenden dia’s van zijn vader geërfd waar hij eens in wil duiken. Vervelen zal hij zich zeker niet. Zoveel hij heeft gecreëerd in zijn werkende leven, zoveel staat er dus nog te gebeuren in het nieuwe hoofdstuk: Kjell gaat met pensioen.