Walter Jansz is 28 jaar oud en woont in Hilversum. Hij is afgestudeerd aardwetenschapper en werkt sinds drie jaar bij Geometius als supportmedewerker. Wij lopen een dag mee met Walter om te zien hoe het is om bij Geometius te werken.

De supportafdeling
Het Geometius-team bestaat uit bijna 30 medewerkers, waarvan zes op de supportafdeling werkzaam zijn. Walter werkt dagelijks samen met Andries, Robbert en David. Er is een bezetting op de vestiging in Almere en in Arnhem. Vandaag werkt Walter in Almere.

Telefonische support
“Ik begin de ochtend met telefonische support”, vertelt Walter. “Ik help klanten die veelal vanuit het veld bellen met een vraag. De vragen lopen uiteen van voor ons eenvoudige cases over geen internetverbinding tot complexe vraagstukken over dataverwerking. Iedereen op de supportafdeling heeft een goede basis aan algemene kennis van de techniek en de apparatuur. Daarnaast hebben we elk een specialisme. Ik ben gespecialiseerd in drones/fotogrammetrie. Sinds een jaar ben ik op dit vlak ook commercieel actief. Ons supporthok, zoals we dat noemen, ligt vol met tablets, veldboeken, GNSS-ontvangers en andere apparatuur die we er makkelijk bij kunnen pakken als we een klant aan de telefoon hebben. Ook kunnen we op afstand meekijken op de apparatuur van de gebruiker. Dit vereenvoudigt ons werk enorm.

Walter Jansz
De supportafdeling

Nieuwe correctienetwerk testen
Na een ochtend op kantoor ga ik naar buiten. Alle producten en diensten die wij aanbieden testen wij eerst grondig. De komende periode ben ik op verschillende plaatsen in het land GNSS-metingen aan het verrichten om te kwaliteit en stabiliteit van een nieuw correctienetwerk te testen. Naast het testen van nieuwe netwerken verzorg ik ook het onderhoud aan de bekende Trimble VRS Now basisstations in Nederland.

Buiten testen met SiteVision
Als ik terug ben op kantoor ligt er nog een leuke klus klaar. Ik mag de nieuwe functionaliteiten testen voor een augmented reality systeem dat Trimble SiteVision heet. Vaak ontvangen wij bètaversies van de fabrikant die wij eerst testen, voordat het uitgerold wordt naar het grote publiek”.

Walter Jansz Geometius

Als wij vragen of hij nog andere werkzaamheden heeft antwoordt Walter: “Zeker! Normaal verzorg ik ook trainingen en help ik collega’s van andere afdelingen bij evenementen en demonstraties. Alleen ligt dit momenteel helaas stil vanwege het coronavirus”.

Tot slot vragen wij nog aan Walter wat zijn werk nou zo leuk maakt. “Het is afwisselend werk. Geen dag is hetzelfde. Je hebt veel klantcontact met mensen uit verschillende werkvelden en dat is erg leuk. Het werken met de nieuwste technieken spreekt mij ook aan. En last but not least, het team. Ik werk met veel mensen van mijn leeftijd en dat zorgt voor een goede dynamiek en veel gezelligheid. Met het team doen we ook regelmatig leuke uitjes. Het is een fijne werksfeer in een leuk en innovatief bedrijf”, sluit Walter af.

Heb jij een vraag voor Walter? Dan beantwoordt hij deze graag! Je kunt Walter bereiken via 088 4366 300 of stel je vraag per mail aan w.jansz@geometius.nl.  

Join the team!
Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen met affiniteit met techniek. Kijk op onze vacaturepagina voor de openstaande vacatures. Meer informatie over Geometius lees je hier »