Nieuws

Zomeractie 3D laserscanners

De zomer komt eraan! En waar veel mensen reikhalzend uitkijken naar een vakantie, staan de scanners uit de Trimble 3D laserscan familie te trappelen om de wereld vast te leggen. Alle modellen zijn veelzijdig en geschikt voor diverse toepassingen. Naar welke scanner gaat jouw voorkeur uit?

Lees meer

Fides Expertise monitort het Binnenhof tijdens de renovatie

Temperatuursensoren in de Trêveszaal, geluidsmonitoring in de Gravenkamer en trillingsmetingen bij het Mauritshuis. Fred Pannekoek is met zijn team van Fides Expertise bezig met het monitoren van de impact van de werkzaamheden op en rond het Binnenhof. ‘Enerzijds betekent dat het beheersen van hinder, anderzijds het voorkomen van schade.’

Lees meer

De ontwikkeling van het GEDO-platform

GEDO-platform; Geometius; Trimble; spoor; rail

In voorgaand artikel vertelde Trimble Railway directeur Andreas Sinning over het ontstaan van Trimble Railway. Binnen deze divisie speelt het GEDO-platform een belangrijke rol. Het is hét instrument dat slimme oplossingen brengt voor landmeetkundige werkzaamheden op en rondom het spoor. Hoe heeft dit platform zich ontwikkeld?

Lees meer

Het ontstaan van Trimble Railway

Vanaf dit jaar is Geometius officieel dé dealer van Trimble Railway in Nederland. Onze sales engineer Wim Egberts ging daarom samen met onze support engineer Marco Schuurman op training in Duitsland, waar hij Trimble Railway directeur Andreas Sinning sprak over de totstandkoming van Trimble Railway. 

Lees meer

Geometius nu ook dealer van Trimble Railway

Geometius levert al bijna 30 jaar meetsystemen en software voor metingen op het land, onder de grond, vanuit de lucht of in het water. En vanaf dit jaar ook systemen voor metingen aan het spoor. Door de nieuwe samenwerking met Trimble Railway, is Geometius nu officieel dé dealer van Trimble Railway in Nederland.

Lees meer

Welk nieuws lees jij?

Lees jij onze nieuwsberichten, interviews ed via onze nieuwsbrief, Facebook of LinkedIn? En welke informatie vind je nuttig en wil je dat we delen? Help ons onze informatievoorziening te verbeteren en beantwoord heel kort drie vragen.

Lees meer

10 jaar GeoNext & Geometius: een vriendschappelijk samenspel

Geonext; Geometius

GeoNext, actief in de geodetische dienstverlening, bestaat 10 jaar en is die tijd tevens klant bij Geometius. Ter gelegenheid van dit jubileum schuift Geometius directeur Jasper Ambagtsheer aan bij GeoNext directeur Nico Schaefers en kijken ze terug op een enerverende tijd.

Lees meer

Provincie Groningen: van aanbesteding tot samenwerking

Landmeter Provincie Groningen Trimble

In het laatste kwartaal van het jaar 2022 startte de samenwerking tussen provincie Groningen en Geometius. Naar aanleiding hiervan spraken wij met landmeetkundigen Mischa en Freddie van de provincie Groningen. Zij vertelden ons meer over de aanbesteding en het belang van de instrumenten voor de provincie.

Lees meer

Titel

Ga naar de bovenkant