Nieuws

GeoWeetje: Grondslagbestand uitbreiden

Grondslagbestand uitbreiden

Het komt vaak voor dat je gemeten punten in meerdere jobs wilt gebruiken. Veel landmeters kopiëren de hele job of selecteren de specifieke punten en kopiëren die vervolgens. Maar wist je dat dit veel makkelijker kan? In Trimble Access kun je bij elke punt aangeven of je deze ook in een ander CSV-bestand wilt opslaan.

Lees meer

Meet & Weet Event in 2022

Bij het Meet & Weet Event (voorheen Trimble Gebruikersdag) staat het onderwerp meten, in de breedste zin van het woord, centraal. Op het land, water of vanuit de lucht: alle facetten komen elke editie weer samen. Deze dag wordt al jarenlang goed bezocht, en dat maakt de organisatie van het Meet & Weet event in deze tijd uitdagend.

Lees meer

senseFly eBee Ag

eBee AG

SenseFly heeft een nieuwe productlijn drones geïntroduceerd die voor specifieke toepassingen geconfigureerd zijn. Na de lancering van een geo-drone is nu de  agrarische sector aan de beurt met de eBee Ag.  De eBee Ag drone is speciaal ontwikkeld voor precisielandbouw.

Lees meer

Een kennismaking met de markeerrobot TinySurveyor

TinySurveyor

Precies, snel en veilig markeren, dat is mogelijk met de markeerrobot TinySurveyor.  Geonique is in het bezit van twee markeerrobotten en wij spreken met Roy van Beurden over zijn eerste kennismaking met de TinySurveyor.

Lees meer

Trimble TSC5

Trimble TSC5

De basis van de bekende TSC3 maar dan geüpgraded naar 2021, maak kennis met de Trimble TSC5. Bij de ontwikkeling van dit veldboek stonden werkcomfort en het kunnen werken in uitdagende omstandigheden  centraal. De TSC5 draait op Android 10, heeft een ergonomisch ontwerp en is 100 gram lichter dan de TSC3.

Lees meer

De beweging van een spoorviaduct

GeoNext monitoring

Vervormt een object óf beweegt een object in zijn geheel als gevolg van zetting van de bodem? Bij spoormonitoring wordt vaak gebruik gemaakt van tiltsensoren, maar deze meten alleen de deformatie van een object. Om antwoord te kunnen geven op beide vragen is er één oplossing: Monitoring op basis van plaatsbepaling.

Lees meer

Nieuw! De Trimble SX12

miniatuur Sx12

Trimble introduceert een nieuwe generatie Scanning Total Station: De SX12. De grootste vernieuwing is toch wel toevoeging van de laserpointer. En zoals we van Trimble gewend zijn niet zomaar een laserpointer, maar een high-end laserpointer met de kleinste ‘spotsize’ op de markt (3 mm op 50 meter).

Lees meer

senseFly introduceert de eBee Geo

eBee Geo

SenseFly introduceert de eBee Geo. De naam zegt het al, deze drone is speciaal samengesteld voor survey en GIS toepassingen. Met een maximale vliegtijd van 45 minuten kun je met deze lichtgewicht drone tot 160 hectare in kaart brengen.

Lees meer
Ga naar de bovenkant