Nieuws

Al 25 jaar de juiste richting

Rond het millennium ontstond de welbekende kreet van Geometius: “ de juiste richting”. Natuurlijk verwijst dit naar plaatsbepaling en navigeren, maar uiteraard ook naar de koers van Geometius. En dat is al 25 jaar de juiste richting. Met directeur Jasper Ambagtsheer spreken we over het jubileum en kijken we naar de toekomst.

Lees meer

Het ontwerp ontmoet de realiteit

Trimble SiteVision

Een ontwerp met hoge nauwkeurigheid op locatie visualiseren, SketchUp en de GNSS-technologie van Trimble versterken elkaar in de nieuwe en gebruiksvriendelijke visualisatietool: SiteVision.

Lees meer

Geometius Meet & Weet Event

U kunt zich nu al aanmelden voor het Geometius Meet & Weet Event! Nu klinkt de naam misschien nog onbekend, maar u kent het evenement waarschijnlijk nog wel van de naam: Trimble Gebruikersdag. Tijdens het Meet & Weet Event komt u alles te weten over meten. Of dit nu vanaf de grond, op het water, of vanuit de lucht is, u ontdekt het allemaal op donderdag 4 juni 2020.

Lees meer

Trimble Catalyst online bestelbaar

Catalyst online

Om het gebruiksgemak van Trimble Catalyst nog verder te optimaliseren is het vanaf nu ook mogelijk om Catalyst online te bestellen. Gaat u voor de eerste keer aan het werk met Catalyst? Dan kunt u online een set samenstellen. Voor bestaande gebruikers is het mogelijk om alleen een nieuwe licentie te bestellen. Makkelijker kan het niet!

Lees meer

Een speciaal kerstdiner

Kerstdiner Hermitage

Voor ons 25-jarig bestaan werd de jaarlijkse kerstlunch omgetoverd tot een magisch kerstdiner op een hele speciale locatie, de Hermitage in Amsterdam. Samen met partners en vrienden hebben wij na sluitingstijd mogen genieten van een schitterende tentoonstelling en aansluitend een diner. Het was een fantastische avond.

Lees meer

Geomij helpt bij vervanging elektriciteitstraject met SX10

De 37 hoogspanningsmasten tussen Maasbracht en Born zijn recentelijk vervangen door Tennet. Firma Hoek Bouw heeft de masten geplaatst en Geomij, landmeetkundig bureau, gevraagd voor de maatvoering. Hiervoor hebben zij de SX10 Scanning Total Station gebruikt. Wij spreken met Richard van Emden en Raymond Bosgoed over dit project en de ervaring met de SX10.

Lees meer

GNSS-ontvangers: de verschillen en ontwikkelingen

Regelmatig krijgen we de vraag waar het prijsverschil in GNSS-ontvangers vandaan komt en of er een verschil is qua prestaties. Om hier een zinnig antwoord op te kunnen geven, is het van belang om dieper in de techniek van een moderne GNSS-ontvanger te duiken.  Daarom vertellen we in dit artikel graag wat er onder de motorkap van deze ontvangers gebeurt.GNSS staat voor Global Navigation Satellite System en is zeer effectief voor veel toepassingen. Het lijkt een ontzagwekken

Lees meer

Vind het ei en win vrijkaarten voor de Hermitage

Ergens op onze website zit een Fabergé-ei verstopt. Als u de afbeelding vindt (zoals hiernaast), maakt u kans op 2 vrijkaarten voor de Hermitage. Het is niet direct zichtbaar, maar met een andere blik op de realiteit vindt u het wel. Wellicht denkt u dat wij in de war zijn. Een ei, dat hoort toch bij Pasen? Wij weten dat de kerstperiode eraan komt, maar kiezen om een andere reden voor een zoekactie met een ei.   

Lees meer

Geometius bestaat 25 jaar

Hoera! Geometius bestaat 25 jaar. Het bedrijf is in 1994 met drie man sterk opgericht en is in de afgelopen 25 jaar gegroeid tot een gezond, stabiel en innovatief bedrijf met meer dan 25 enthousiaste medewerkers.  Dat is iets waar wij erg trots op zijn!

Lees meer