Nieuws

SailWise

SailWise

Geometius steunt afwisselend goede doelen en bijzondere initiatieven. Dit jaar hebben wij onder andere gekozen voor SailWise, een organisatie die watersportvakanties verzorgt voor mensen met een beperking. Half september was er een zeiltiendaagse door Nederland om aandacht te vragen voor het belang van watersport voor mensen met een handicap.

Lees meer

Test en ontdek nieuwe meetmethodes

Naast de bekende GPS-ontvangers en Total Stations hebben wij ook een reeks “bijzondere meetinstrumenten” die wellicht nog niet iedereen kent. De komende periode krijg jij de kans om kosteloos één van deze meetsystemen te proberen. Wij komen dan één dag naar je toe en voeren samen een klus uit met het gekozen meetinstrument. Vervolgens schrijven wij een artikel waarin vakgenoten kunnen lezen hoe het systeem ingezet is en daarbij vermelden wij ook graag jouw bevindingen.

Lees meer

Nieuw: Trimble R12i GNSS-ontvanger

Een nieuwe invalshoek, dat biedt de nieuwe Trimble R12i!

De zesde generatie GNSS-ontvanger onderscheidt zich door de TIP (Trimble Inertial Platform) technologie met kantelcompensatie en een uitmuntende ontvangst in uitdagende GNSS-omgevingen.

Lees meer

Uitstel RDNAPTRANS2018

BIJLAGEDETAILS

Het Kadaster gaat met RDNAPTRANS2018 een nieuwe versie van de transformatie tussen ETRS89 en het RD/NAP stelsel implementeren. De overgang naar RDNAPTRANS2018 was oorspronkelijk vastgesteld op 1 oktober 2020, maar moet worden uitgesteld.

Lees meer

Inruilactie senseFly

eBeeX

Landmeetkundige apparatuur inruilen voor een professionele drone? Dat kan! senseFly heeft tijdelijk een unieke actie waarbij u uw GNSS-ontvanger, Total Station en GIS-handheld kunt inruilen bij aanschaf van een eBee X. De inruilwaarde kan oplopen tot € 4500,-

Lees meer

Wegwerkzaamheden – vestiging Almere

Er zijn al langere tijd wegwerkzaamheden rondom ons kantoor in Almere. Vanaf maandag 27 juli wordt het kruispunt op N702 Hogering, ter hoogte van de Hollandse dreef, voor langere periode afgesloten. Lees hier hoe u het makkelijkste naar ons kantoor kunt rijden.

Lees meer

Gecodeerd meten in Trimble Access

Gecodeerd meten

Met de functies Meetcodes en de CAD-werkbalk kunt u gemakkelijk en snel gecodeerd meten, waardoor u op eenvoudige wijze een CAD-eindproduct kunt maken. Onze collega Dian Dankers legt precies uit hoe dit werkt.

Lees meer

Coronaproof inmeten met ANAFI-zomerkit

ANAFI-zomerkit

Het is in deze periode niet altijd makkelijk en mogelijk om overal veilig te meten. Vanuit de lucht is dit natuurlijk anders. U kunt alles zien, inmeten en 1,5 meter afstand houden is geen probleem. Met onze speciale ANAFI-zomerkit vliegt u veilig de zomer door.

Lees meer