Nieuws

Nieuw: Trimble MX50 mobiele scanner

Trimble MX50

Trimble introduceert een toegankelijk en gebruiksvriendelijk mobile mapping systeem: De Trimble MX50. De nieuwe scanner is uitgerust met state-of-the-art LiDAR-technologie waarmee je alles kunt scannen, verwerken en delen in één Trimble workflow.

Lees meer

Efficiënt meten in de tunnelbouw

Efficient meten in de tunnelbouw

Ondanks dat Nederland weinig hoogteverschil kent zien we steeds meer tunnels verschijnen, met name in stedelijk gebied. Tijdens de aanleg, het beheer en het onderhoud van tunnels speelt landmeetkundige data een belangrijke rol. Waar de tijdsdruk vaak hoog is zorgt een geïntegreerde meetoplossing voor een efficiënt werkproces.

Lees meer

De handige T100 functietoetsen

De Trimble T100 is de nieuwste tablet uit het Trimble portfolio en voldoet aan alle wensen van iedere landmeter. Een groot en helder scherm, een krachtige batterij en groot werkgeheugen. De instelbare functietoetsen zijn voor sommigen nog onbekend en dat is jammer, want de toetsen maken het werk comfortabel en efficiënt.

Lees meer

Nieuw in SiteVision: WFS

Trimble SiteVision

Sinds de laatste update van SiteVision is het mogelijk om via de vernieuwde SiteVision Manager (voorheen SiteVision Visualization Manager) een WFS-link om te zetten naar een bestand, zodat je de informatie kunt visualiseren.

Lees meer

De top 10 handige tools

Marksman

Als landmeter ben je goed op de hoogte van de verschillende meettechnieken en systemen. Maar wist je dat er ook allerlei handige tools zijn die het werk nog makkelijker maken? Wij hebben de top 10 van deze zomer voor jou op een rijtje gezet. Kijk snel mee >>

Lees meer

Een kijkje in Pix4Dmatic

Pix4Dmatic

De meeste drone-gebruikers kennen Pix4Dmapper wel, maar Pix4Dmatic is relatief nieuw. Hoog tijd om te ontdekken wat Pix4Dmatic te bieden heeft. Collega Walter Jansz deelt zijn eerste bevindingen.

Lees meer

Trimble BX992 nu leverbaar met INS

BX992

De Trimble BX992 is een modulaire GNSS heading-ontvanger en is speciaal ontwikkeld voor nauwkeurige positionering aan boord van schepen. De ontvanger is al enige tijd verkrijgbaar, maar sinds kort is er een INS-optie beschikbaar wat een waardevolle toevoeging is voor de ontvanger. 

Lees meer

Eerste Trimble SX12 uitgeleverd aan Bartels B.V.

Bartels B.V

Collega Wim Egberts heeft de primeur om de eerste Trimble SX12 in Nederland uit te leveren aan Bartels B.V. Het Limburgse bedrijf uit Roggel werkt voornamelijk in de utiliteitsbouw en is gespecialiseerd in gevels en daken.

Lees meer

Inruilactie Trimble Total Station

Geometius Trimble S7

Je meet dagelijks urenlang met je Total Station en toch laat het toestel je nooit in de steek. Dat komt onder andere doordat het instrument goed onderhouden wordt door onze service engineers. Zij kijken tijdens het jaarlijks onderhoud of er onderdelen (preventief) vervangen moeten worden om het toestel in optimale conditie te houden. 

Lees meer

Ken jij Andries en Melissa al?

Andries

Door de pandemie zien wij elkaar helaas minder vaak dan ‘normaal’. We proberen jou dan ook zo goed mogelijk op de hoogte houden. En dan niet alleen over het technische nieuws, maar ook over de mensen bij Geometius.  Andries Bosma en Melissa Wind zijn onze nieuwste Geometius-collega’s en wij stellen ze graag aan je voor.

Lees meer
Ga naar de bovenkant