Nieuws

Gemeente Lelystad test Trimble R12i

Stanley de Haas

Topometingen, kadastrale metingen en het uitzetten van woningen; het zijn slechts enkele voorbeelden van de werkzaamheden die de gemeente Lelystad uitvoert. De GNSS-sets op de afdeling Geo-informatie zijn langzamerhand aan vervanging toe en Stanley de Haas, coördinator van het team landmeters, zag de introductie van de Trimble R12i. Op het eerste oog lijkt hij op de huidige Trimble R10 waarmee zij nu werken en de ervaren landmeter wilde de nieuwe ontvanger dan ook zelf uitvoerig testen.

Lees meer

Huurportfolio van Geometius biedt Geonius uitkomst voor spoedklus

Geonius is al meer dan 20 jaar een belangrijke klant van Geometius. De laatste tijd specialiseert Geonius zich op het gebied van (spoed) monitoringsklussen. Op donderdag 17 september belt Erik van Eert, Manager Geonius, naar Geometius met een bijzonder verzoek: of wij, met behulp van het huurportfolio, kunnen helpen bij het opzetten van een monitoringssysteem.

Lees meer

Heijmans test IDS C-Thrue betonradar

IDS C-Thrue

Handige en innovatieve tools zijn altijd welkom in de bouw. Heijmans werkt momenteel aan een grootschalige verbouwing in Amsterdam en collega Emiel Verdel is op locatie langs geweest bij Maarten Bosma.

Lees meer

SailWise

SailWise

Geometius steunt afwisselend goede doelen en bijzondere initiatieven. Dit jaar hebben wij onder andere gekozen voor SailWise, een organisatie die watersportvakanties verzorgt voor mensen met een beperking. Half september was er een zeiltiendaagse door Nederland om aandacht te vragen voor het belang van watersport voor mensen met een handicap.

Lees meer

De Meetshop – alles op één plek

De meetshop

De afgelopen periode hebben wij gewerkt aan het optimaliseren van onze webshop. Daarnaast ook heeft onze webshop een naam gekregen: de Meetshop. De Meetshop is gebruiksvriendelijker en overzichtelijker geworden. 

Lees meer

Test en ontdek nieuwe meetmethodes

Naast de bekende GPS-ontvangers en Total Stations hebben wij ook een reeks “bijzondere meetinstrumenten” die wellicht nog niet iedereen kent. De komende periode krijg jij de kans om kosteloos één van deze meetsystemen te proberen. Wij komen dan één dag naar je toe en voeren samen een klus uit met het gekozen meetinstrument. Vervolgens schrijven wij een artikel waarin vakgenoten kunnen lezen hoe het systeem ingezet is en daarbij vermelden wij ook graag jouw bevindingen.

Lees meer

Winnaar #hiermeetik zomeractie

Winnaar #hiermeetik

De winnaar is bekend! Wij  feliciteren Niels de Langen , werkzaam bij Martens en Van Oord met de Trimble TDC600. Je kunt nog steeds actiefoto’s met ons delen met de vermelding #hiermeetik en #geometius. Wij sturen je dan graag een Geometius drinkfles!

Lees meer

Nieuw: Trimble R12i GNSS-ontvanger

Een nieuwe invalshoek, dat biedt de nieuwe Trimble R12i!

De zesde generatie GNSS-ontvanger onderscheidt zich door de TIP (Trimble Inertial Platform) technologie met kantelcompensatie en een uitmuntende ontvangst in uitdagende GNSS-omgevingen.

Lees meer

Uitstel RDNAPTRANS2018

BIJLAGEDETAILS

Het Kadaster gaat met RDNAPTRANS2018 een nieuwe versie van de transformatie tussen ETRS89 en het RD/NAP stelsel implementeren. De overgang naar RDNAPTRANS2018 was oorspronkelijk vastgesteld op 1 oktober 2020, maar moet worden uitgesteld.

Lees meer