Nieuws

Eindejaarsactie – Inruilactie Trimble X7

Eindejaarsactie! Het is nu een uitgelezen kans om over te stappen naar een Trimble X7 scanner! In samenwerking met Trimble bieden wij tijdelijk een zeer hoge inruilkorting bij aanschaf van een nieuw toestel. Ongeachte het merk en type van je huidige scanner. Een nieuw toestel betekent dat je met de nieuwste technologieën werkt en helemaal klaar bent voor de toekomst.

Lees meer

Geometius introduceert nieuwe afstand bestuurbare peilboot

Als broertje van de bestaande CEE-USV heeft Geometius samen met een Nederlandse leverancier een nieuwe afstand bestuurbare peilboot ontwikkeld. Met deze boot kun je eenvoudig en snel dieptemetingen uitvoeren. De boot is samen te stellen al naargelang de wensen en eisen van de gebruiker, met diverse type (single beam) echoloden en plaatsbepaling systemen.

Lees meer

Trimble introduceert nieuwe DA2 GNSS ontvanger

Trimble introduceert de nieuwe DA2 antenne voor Trimble Catalyst. Trimble introduceert de nieuwe DA2 GNSS ontvanger, met als belangrijkste functies: Geschikt voor zowel iOS als Android; Bluetooth verbinding; ProPoint-technologie; Lichtgewicht en handig; Nauwkeurige positionering

Lees meer

GeoWeek 2021

Al een aantal jaren verzorgd Geometius een aantal presentaties en demonstraties tijdens de GeoWeek, georganiseerd door het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). Hierbij een impressie van de introductie over landmeten bij het Griftland College, waarna de leerlingen de opdracht kregen om de oppervlakte van een perceel tussen 4 piketten te bepalen.

Lees meer

Een dag met Walter op de supportafdeling

Miniatuur Walter

Walter Jansz is 28 jaar oud en woont in Hilversum. Hij is afgestudeerd aardwetenschapper en werkt sinds drie jaar bij Geometius als supportmedewerker. Wij lopen een dag mee met Walter om te zien hoe het is om bij Geometius te werken.

Lees meer

Trimble ID – software updaten

Trimble Mobile Manager

Bij veel softwarepakketten van Trimble wordt er gebruik gemaakt van een Trimble ID (inlogmethode). Trimble heeft vernieuwde veiligheids- en privacystandaarden die per 30 augustus 2021 ingaan. Om ervoor te zorgen dat je kunt blijven inloggen met je Trimble ID is het belangrijk dat de software die gekoppeld is aan je Trimble ID voor 30 augustus geüpdatet wordt.

Lees meer

Trimble GEDO GX50 scanner

Trimble GX50

De Trimble GX50 is een flexibel scansysteem dat in combinatie met het GEDO track systeem ingezet wordt bij spoormetingen. Je kunt de scanner gebruiken om de staat van het spoor te documenteren, maar ook voor 3D-modellering, as-built toepassingen en asset management.

Lees meer

Nieuw: Trimble MX50 mobiele scanner

Trimble MX50

Trimble introduceert een toegankelijk en gebruiksvriendelijk mobile mapping systeem: De Trimble MX50. De nieuwe scanner is uitgerust met state-of-the-art LiDAR-technologie waarmee je alles kunt scannen, verwerken en delen in één Trimble workflow.

Lees meer

Efficiënt meten in de tunnelbouw

Efficient meten in de tunnelbouw

Ondanks dat Nederland weinig hoogteverschil kent zien we steeds meer tunnels verschijnen, met name in stedelijk gebied. Tijdens de aanleg, het beheer en het onderhoud van tunnels speelt landmeetkundige data een belangrijke rol. Waar de tijdsdruk vaak hoog is zorgt een geïntegreerde meetoplossing voor een efficiënt werkproces.

Lees meer

De handige T100 functietoetsen

De Trimble T100 is de nieuwste tablet uit het Trimble portfolio en voldoet aan alle wensen van iedere landmeter. Een groot en helder scherm, een krachtige batterij en groot werkgeheugen. De instelbare functietoetsen zijn voor sommigen nog onbekend en dat is jammer, want de toetsen maken het werk comfortabel en efficiënt.

Lees meer
Ga naar de bovenkant