Meet & Weet Event 2024

Op 6 juni 2024 vond het tweejaarlijkse Meet & Weet Event plaats. Een geslaagd evenement vol inspiratie voor en door gebruikers, leveranciers en product specialisten.

Meet & Weet Event 2024; Geometius

Op donderdag 6 juni 2024 werd Boerderij De Boerinn in Kamerik omgebouwd tot decor van alle mogelijke meettechnieken. Nauwkeurige plaatsbepaling- en meettechnieken zijn immers essentieel voor iedereen die werkzaam is in de bouw-, infra- of marinesector. Iedereen kon in een dag zijn of haar kennis meten en updaten!

De hele dag zorgden presentaties, workshops en demonstraties voor een inhoudelijk en gevarieerd programma. Eten, drinken, entertainment en netwerken met anderen uit de branche maakten deze gezellige dag compleet. Diverse leveranciers presenteerde zich met een stand en over het hele terrein verspreid vonden er demonstraties plaats op het land, in de lucht en op het water.

Programma Meet & Weet Event deel 1

Programma Meet & Weet Event deel 2

Onder elke informatie tekst kun je de presentaties downloaden. Eventuele filmpjes in de presentaties kun je niet bekijken, maar zijn eventueel op te vragen via info@geometius.nl.

De presentatie van de keynote spreker Aaron Mirck over AI, voorbij de hype kun je hier ook downloaden.

Graag tot het volgende Meet & Weet Event in juni 2026!

Presentaties

Meet & Gletsjerspleet Event

Space Accountants/Universiteit Utrecht, Bas Altena, 10.00 uur Karnhuis

Een verzameling oude ingeruilde Trimble ontvangers zijn uit de vuilnisbak gered om geïnstalleerd te worden op een gletsjer in het Arctische eiland Spitsbergen. Sommige gletsjers kunnen na decennia van rustig bewegen, ineens versnellen. Dan breekt het oppervlakte open en glijdt het ijs 100x sneller dan normaal. Enkele jaren geleden waren er tekenen te zien van een versnelling bij de gletsjer Kongsvegen. Verdeeld over de kilometers lange stroomlijn, zijn toen deze ontvangers geplaatst en geven nu een unieke inkijk in de fenomenen van ijsdynamica. In deze presentatie laat ik beelden zien van dit prachtige gebied, maar ook de moeilijke omstandigheden in dit gebied, die gelukkig wel resulteerde in een unieke dataset van deze GNSS ontvangers.

Bekijk de presentatie
Blue Intelligence

Waar kan ze zijn? Het gebruik van geografische analyses bij het Veteranen Search Team

Stichting Veteranen Search Team, Bas Ooink en Toine Voeten, 10.30 uur Karnhuis

Het Veteranen Search Team staat dag en nacht paraat om samen met de politie te zoeken naar vermiste personen. De organisatie bestaat uit 2600 vrijwilligers: militair veteranen, politieagenten en andere geüniformeerde beroepen. Het VST maakt gebruik van GIS en geografische analyses om effectiever en efficiënter te  zoeken naar een vermist persoon. Zo wordt aan de hand van de gegevens over de vermissing en het terrein een zoekgebied vastgesteld. De zoekteams maken gebruik van een applicatie op basis van ArcGIS Online om zoekgebieden te analyseren en te communiceren aan de hand van de kaart.

Bekijk de presentatie
Heijmans

Bommen zoeken met Trimble

Heijmans, Maarten Bosma, 11.30 uur Karnhuis

Heijmans maakt gebruik van de meest geavanceerde meetsystemen voor het in kaart brengen van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. In deze presentatie laten ze zien dat hoe ze dit doen en welke rol Trimble hierin speelt.

Bekijk de presentatie
Saricon

Geofysisch onderzoek; kijken zonder graven!

Saricon, Ferry van den Oever, 12.00 uur Karnhuis

Tijdens deze presentatie krijg je inzicht in de relevante geofysische technieken, toepassingen, wijze van plaatsbepaling en de systemen die Saricon, geleverd door Geometius, gebruikt. Met name hun nieuwe raspaardje, de Stream DP van IDS, is een prachtig, innovatief data-monster!! Ondergrondse info kan gecombineerd worden met data van boven het maaiveld om zo klantvragen goed te beantwoorden.

Bekijk de presentatie
Fides

Online monitoring in T4D

Fides, Fred Pannekoek en Wesley Rasenberg, 13.30 uur Karnhuis

In T4D software is veel mogelijk. Fides laat aan de hand van voorbeelden zien hoe T4D toepasbaar is voor Trimble meetsystemen en overige meetsystemen. Hoe je overzicht in T4D krijgt en combinatieschermen/compositie view creëert. Hoe je presentaties en analyses van de meetresultaten maakt in T4D. En hoe je alarmeringen en rapportages automatiseert.

Bekijk de presentatie

Prestatiemeten met FACTO GEO NASIM cubes

Facto Geo, André Harsevoort, 14.15 uur Karnhuis

Digitalisering en innovatie betekent niet het einde van de aannemer. Er ligt juist een uitgelezen kans om een ‘high tech, high touch’ sector te worden. Met onze FACTO NASIM cubes oplossing wordt een digitale sprong voorwaarts werkelijkheid. Kijk eens mee in de mogelijkheden!

Bekijk de presentatie
GeoNext

GeoNext's Rail Resilience: Real-Time Monitoring for Seamless Construction Integration

GeoNext, Bartek Kaminski en Petros Giannis, 15.30 uur Karnhuis

Ensuring uninterrupted railway operations amidst construction is vital for safety and efficiency. This presentation explores the significance of real-time track monitoring in safeguarding trains and metro systems during construction. By integrating cutting-edge technology, we address challenges, mitigate risks, and maintain operational continuity. Join us to delve into the transformative impact of proactive monitoring on railway safety and reliability.

Bekijk de presentatie
Veldboeken en tablets

Nieuws vanuit Panasonic: FZ-G2 Toughbook tablet / modulair veldboek

Panasonic Toughbook, Pierre van Zon, 10.00 uur Grondlegger

Panasonic Toughbook is een gekende leverancier van robuuste tablets/veldboeken voor GEO/GIS applicaties. De bekende Toughbook FZ-G1 heeft een opvolger gekregen in de vorm van de FZ-G2. Opmerkingen en ervaringen vanuit gebruikers zijn meegenomen in de ontwikkeling en hebben geresulteerd in een unieke tablet die modulair qua opbouw is. De gebruiker kan zelf opties toevoegen aan de tablet om hem flexibeler te maken qua inzet. Hoe en welke opties? Dat vertelt Pierre in zijn presentatie.

Bekijk de presentatie
Tablet Ex Gear

Draagoplossingen voor tablets, drone controllers en meer

Tablet Ex Gear, Rutger van Duijn, 10.30 uur Grondlegger

Het gebruik van tablets, drone controllers en andere draagbare apparatuur brengt uitdagingen met zich mee op het gebied van ergonomie, veiligheid en gebruikersgemak. Tablet Ex Gear werkt al jaren aan allerlei oplossingen speciaal gemaakt voor de meest uitdagende omgevingen waarbij wij de gebruiker verlichting bieden bij het dagelijks dragen van zware apparatuur of richting de product eigenaar kosten reductie brengen door de apparatuur veilig op de man te houden tijdens het gebruik. Ons ergonomische en zeer prettig dragende basis harnas kan worden uitgebreid met diverse draag en ondersteuning opties voor o.a. tablets, controllers, data loggers, monitors, positionering tools en nog veel meer.

Bekijk de presentatie
RBR

RBR Products and Applications

RBR, Max Vergara-Jara, 11.30 uur Grondlegger

A presentation about the RBR products, how and where they manufacture there products and the different variety of instruments.

Z+F

Terrestrial and mobile laser scanning with Z+F - Product and Applications

Zoller und Fröhlich, Rebecca Pfeifer, 12.00 uur Grondlegger

Laser scanning has evolved profoundly over the recent decades. This is not only due to technical progress as well as developments, but has also resulted in a vast increase of applications. However, new opportunities are often accompanied by new challenges. Z+F has continuously set new standards and introduced innovative solutions in laser scanning for almost three decades. This presentation will feature an insight on current applications, some basics in Laserscanning and how Z+F can help users to solve challenges in the field of laser scanning with its high-quality product portfolio.

Bekijk de presentatie
Geomaat

Mobile LIDAR applicaties voor efficiënte BGT-verwerking

Geomaat, Peter Haacke en Carl Lankveld. 10.00 uur Tussenbeie

Nieuwe LiDAR technologie maakt het mogelijk om op een snellere en efficiëntere manier BGT te verwerken. Geomaat geeft een overzicht van het gebruik van een handheld GeoSLAM scanner in combinatie met onze Mobile Mapper ten behoeve van accurate BGT verwerking.

Bekijk de presentatie
Trimble Mobile Mapping

De veelzijdige inzet van Trimble Mobile Mapping systemen

Trimble, Ronald van Coevorden, 10.30 uur Tussenbeie

Mobile Mapping systemen worden op steeds meer projecten van allerlei aard ingezet. In deze presentatie wordt aan de hand van voorbeelden van gebruikers
van de Trimble mobile mapping systemen laten zien hoe veelzijdig dergelijke systemen gebruikt worden. Het is inmiddels heel gewoon om mobile mapping systemen niet alleen op de weg te gebruiken, maar bijvoorbeeld ook op treinen of boten. De data wordt vervolgens gebruikt voor bijvoorbeeld de inspectie van wegen, de aanleg van glasvezel netwerken, het beheer van spoor assets of het inmeten van havens. Mobile mapping systemen zijn een belangrijke tool voor de landmeter geworden, naast de traditionele tools als GNSS en total stations.

Bekijk de presentatie
TinyMobileRobots

Robot automated ground layout of your projects

TinyMobileRobots, Per Kristensen, 11.30 uur Tussenbeie

Presentation of robot solution for automated layout and stake-out of projects.
• Introduction to autonomous robot solution
• The new TinySurveyor Plotter robot
• Application possibilities with the robots
• Robot features and new datalogging feature

Bekijk de presentatie
4th Dimensions Survey

Tiny Mobile Surveyor

4th Dimension Survey, Ties Mallens, 12.00 uur Tussenbeie

De Tiny Mobile Surveyor is een uitzetrobot die ingezet kan worden voor vele uiteenlopende werkzaamheden, maar vooral in de evenementen branche is deze goed inzetbaar.

Bekijk de presentatie
Geometius Pix4D

GeoWeetsessie: Pix4D

Geometius, Walter Jansz en Andries Bosma, 13.30 uur Tussenbeie én 14.15 uur Hogerop

Heb je concrete vragen over de Pix4D software, ben je benieuwd naar de laatste ontwikkelingen in de software of ben je benieuwd naar praktische tips en tricks om toe te passen in de software? Kom dan naar de Geoweetsessie over Pix4D.

Bekijk de presentatie
Geometius TBC

GeoWeetsessie: Trimble Business Center

Geometius, Robbert Schneider en Quinten Janssen, 14.15 uur Tussenbeie én 15.30 uur Hogerop

Leer in deze GeoWeetsessie alles over de nieuwste versie van Trimble Business Center 2024.00.

Bekijk de presentatie

GeoWeetsessie: Trimble Access

Geometius, Otto Fennema & Marco Schuurman, 13.30 uur Hogerop en 15.30 uur Tussenbeie

In deze GeoWeetsessie laten ze de nieuwste functies in de Trimble Access software zien. Onder andere het werken met achtergrondkaarten en Cogo functies. Maar ook het gebruik van favorieten en sneltoetsen. Kortom, een hoop tips and tricks!

Bekijk de presentatie
Geometius HydroScout

Introductie van de HydroScout

Geometius, Bas Hamans, 10.00 uur Hogerop

Waar het niet langer mogelijk of efficiënt is om met een stok (GNSS of Prisma) de waterbodem in te meten, kan een echosounder gecombineerd met GNSS een goede oplossing zijn. Maar het is niet altijd mogelijk om meteen een survey boot in te zetten. Dit kan zijn door de bereikbaarheid over water, het ontbreken van een botenhelling of het gewoonweg niet beschikbaar hebben van een peilvaartuig. In die gevallen is een USV een prima oplossing, oftewel de nieuwe HydroScout.

Bekijk de presentatie
Van oord

Ping DSP, efficiënte surveys in het ondiepewater van Constanta

Van Oord, Wim Balvert, 10.30 uur Hogerop

In ondiep water geeft een normaal multibeam echolood maar heel beperkt informatie over de bodem omdat de openingshoek klein is. In Constanta, Roemenië is er daarom voor gekozen de Ping DSP te gebruiken. Van Oord was blij verrast door de brede dekking en bruikbaarheid van de geleverde zeebodem informatie.

Bekijk de presentatie
Trimble Railway

Trimble GEDO solutions for railway track applications

Trimble Railway, Andreas Sinning, 11.30 uur Hogerop

The presentation provides an overview of the Trimble GEDO systems configurations and the applications they can be used for. Using the systems for track survey with high resolution kinematic scanning for design, stake out for railway construction, pre-measurement for tamping and clearance measurement will be shown. Listen, how these solutions also improve the usage of Trimble Mobile Mapping systems and Trimble Monitoring solutions for railwaya applications. Get an idea how a massive amount of point cloud data can be shared in future for visualization and collaboration through Trimble Connect.

Bekijk de presentatie
Swietelsky

Integraal ontwerpen in een virtuele werkelijkheid

Swietelsky Rail Benelux, Arno van Lambalgen, 12.00 uur Hogerop

3D scannen en puntenwolken geven al snel een wow effect, maar hoe maken we van mooie plaatjes een tastbaar resultaat? De Trimble GEDO IMS trolley met GX50 scanner geeft Swietelsky de mogelijkheid om met ca 2,5km/u spoor in te meten en tegelijkertijd een volledige scan uit te voeren. Door de goede tooling in GEDO Scan office kunnen zij snel alle belangrijke objecten uit de scan halen. Een sterke samenwerking met de digitaliseringsafdeling van Swietelsky geeft versnelling aan de automatisering van de overige objecten.

Bekijk de presentatie
Paul3D Reality Capture

Combinatie Laserscannen Trimble X7 - Trimble TX8

Paul3D Reality Capture, Paul van der Linden, 10.00 uur Jongveestal

Hoe kun je een project gemaakt met een Trimble X7 aanvullen met de laserscans van de TX8 in Trimble Realworks? Paul legt het uit aan de hand van mooie voorbeelden.

Bekijk de presentatie

Working with pointclouds

Trimble, Ted Erik Djupos, 10.30 uur Jongveestal

Laser scanning and point cloud utilisation becomes an ever increasing form of survey work, however many users are unsure in how to best work with this new type of data. In this presentation we will look at some of the tools and functionality that is available to better manage and create deliverables out of point cloud data.

NewArmstrong

Wanneer scan je genoeg?

NewArmstrong, Justus Slaakweg, 11.30 uur Jongveestal

In deze presentatie laten wij zien waarom een complexe opgave met een statische scanner niet haalbaar was, maar met de dynamische scanner wel. En wat zijn dan de lessons learned? Klopten onze aannames?

Bekijk de presentatie
TU Delft

Gaussian Splatting - aansprekende fotorealistische 3D puntenwolken

TU Delft, Edward Verbree, 12.00 uur Jongveestal

De ZEB Horizon Vision kleurt puntenwolken in door het slim en goed combineren van de SLAM puntenwolk met de Vision panoramafoto’s: dat verhoogt de belevingswaarde van de puntenwolk enorm. Maar het kan nog beter: Gaussian Splatting. Sinds een paar maanden helemaal ‘hip’, met geweldig aansprekende puntenwolk animaties, want dat is het mooie ervan: het is en blijft een puntenwolk. In deze presentatie een korte introductie, en veel voorbeelden. Spoiler alert: de Connect Viewer software maakt (nog) geen Gaussian Splats …

Bekijk de presentatie

Pix4Dcatch, Transform your work with precise 3D scans and AR

Pix4D, Pascal Jeannenot, 13.30 uur Jongveestal

Pix4D will present catch RTK, the mobile app who tranform your ipPone into a surveying tool.

Bekijk de presentatie
Hoogheemraadschap

De toepassing van dronebeelden bij de inspectie van steenbekledingen op dijken

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), Sem Jongejan, 14.15 uur Jongveestal

Binnen HHNK hebben wij een methode onderzocht om de inspectie van steenbekledingen op dijken te automatiseren met het gebruik van dronebeelden. Door bij de dijk een tijdreeks van fotogrammetriebeelden op te bouwen kan met het behulp van het LOF-KNN algoritme bepaald worden waar er (storm) schade is opgetreden. Vorig jaar hebben ze de methode onderzocht op de zeedijk van de Helderse Zeewering en daarna succesvol toepast op stormschade na het hoogwater van afgelopen december/januari langs het Markermeer. De methode biedt hen de mogelijkheid om dijksecties die hydraulisch zwaar worden belast, kwantitatief te monitoren en schade waar te nemen die met traditionele visuele dijkinspecties lastig is te zien.

Bekijk de presentatie
AgEagle

Introducing eBee VISION Lightweight IRS Fixed-Wing Drone

AgEagle, Daniela Arimondi, 15.30 uur Jongveestal

Introducing the eBee VISION: Your Ultimate Solution for ISR and Security Missions. The eBee VISION stands out as the lightest and most cost-effective fixed-wing UAS tailored for military, public safety, and first responder personnel. Designed to excel in Intelligence, Surveillance, and Reconnaissance (ISR), security patrols, and incident response missions, it offers unparalleled capabilities in a compact package.

Bekijk de presentatie

Kom je ook naar het Meet & Weet Event?