Home-nieuws

Parrot ANAFI-actie

Bent u op zoek naar een handzame en snel inzetbare drone voor professionele toepassingen? Dan biedt de ANAFI-serie uitkomst. Met de Parrot ANAFI-actie en onze persoonlijke begeleiding, wordt het werken met een drone toegankelijker en makkelijk dan ooit tevoren. 

Lees meer

Landmeetweek op Ameland

Collega’s Emiel Verdel en Walter Jansz hebben tijdens de Landmeetweek op Ameland een workshop “het nieuwe landmeten” verzorgd. De landmeetweek wordt georganiseerd voor studenten van bouw- en infraopleidingen uit heel Nederland.

Lees meer

25-jaar Geometius: een speciaal bezoek aan Londen

In de aanloop naar ons 25-jarig bestaan (op 1 december 2019) zijn wij met de hogesnelheidstrein een weekend naar Londen geweest. Londen is een prachtige stad met enorm veel historie en sfeer, maar het Royal Observatory heeft toch wel een speciale link naar ons dagelijks werk. Des te meer reden om de geschiedenis achter de nulmeridiaan en alles over de uitvinder van de chronometer te ontdekken. Er waren bijzondere instrumenten te zien, waaronder een astrolabium en het eerste Trimble navigatiesysteem. Het is één van de weinige plekken op aarde waar je met één been op het oostelijk halfrond kan staan en met het andere been op het westelijk halfrond.

Lees meer

Trimble introduceert de TDC600

De TDC600 is een compleet en nauwkeurig alternatief voor data-inwinning met een consumenten smartphone. De handheld kan o.a. gebruikt worden met Trimble Catalyst, waardoor u een flexibel inzetbaar en nauwkeurig meetsysteem in handen heeft. Om te kunnen meten zijn er verschillende apps beschikbaar, waaronder diverse Trimble apps ( Trimble Terraflex en Penmap), maar ook andere Android gebaseerde apps (Geomeet).  

Lees meer

GeoWeet webinar: Ontdek Trimble Business Center

Wat is Trimble Business Center en wat kan het voor mij betekenen? Ontdek het tijdens het GeoWeet webinar ‘”Trimble Business Center”. Onze specialisten vertellen u graag over de toepassingen en mogelijkheden van Trimble Business Center en de laatste updates. U kunt op voorhand uw vragen inzenden of deze stellen tijdens het webinar.

Lees meer

Herinrichting klooster Mariadal

Het klooster Mariadal in Roosendaal krijgt een herbestemming. Civieltechnisch ingenieursbureau Geo Infra B.V. is gevraagd om te ondersteunen bij de maatvoering en gebruikt hiervoor een Trimble SX10 Scanning Total Station, geleverd door Geometius.

Lees meer

Kijk mee in de Trimble fabriek

U meet dagelijks met betrouwbare en hoogwaardige apparatuur, maar hoe worden deze technische instrumenten nu eigenlijk gemaakt? Afgelopen maand zijn wij met een aantal Trimble-gebruikers naar Danderyd gereisd voor een unieke ervaring, een rondleiding door de Trimble fabriek.

Lees meer

Pix4D video-actie

Roy Raijmakers en Ronnie Sterken van multidisciplinaire aannemer Wetering zijn de winnaars van onze Pix4D video-actie. Onlangs hebben zij de prijs; een maandlicentie van Pix4Dmapper, in ontvangst genomen.

Lees meer

Slimme tools in Trimble Access software

Trimble Access is hét veldsoftware-pakket waarmee veel Trimble-gebruikers werken. Deze gebruiksvriendelijke software heeft veel mogelijkheden, waarvan sommige wellichtbij veel gebruikers nog onbekend zijn. Wij vroegen onze collega Dian Dankers, van de supportafdeling, om twee functies uit te lichten.

Lees meer