Ben je benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van landmeten, laserscanning, hydrografie, oceanografie en meten op het spoor? Kom dan je kennis meteen updaten tijdens het Meet & Weet Event 2024. 

Kom je kennis meten en updaten!

Op donderdag 6 juni 2024 wordt Boerderij De Boerinn in Kamerik omgebouwd tot decor van alle mogelijke meettechnieken. Of je nu werkt in de bouw-, infra- of marinesector, nauwkeurige plaatsbepaling- en meettechnieken zijn essentieel. Daarom organiseren we het Meet & Weet Event; een dag vol inspiratie voor en door gebruikers, leveranciers en productspecialisten. Ben jij erbij?

Dit kun je verwachten

Presentaties, workshops en demonstraties zorgen voor een inhoudelijk en gevarieerd programma. Eten, drinken, entertainment en netwerken met anderen uit de branche maken deze gezellige dag compleet. Op het terrein zullen verschillende leveranciers zich presenteren middels een stand. Ook de supportdesk is aanwezig zodat je ze live kunt ontmoeten en je vragen kan stellen. Daarnaast zullen er demonstraties zijn op het land, in de lucht en op het water. 

We zijn druk bezig met het samenstellen van het programma. Updates over het programma zullen we op deze pagina vermelden. Of geef je op en ontvang automatisch updates over wie er komt en wat we allemaal gaan doen. 

Ben je klant van Geometius en heb je een interessant project waarbij je een van onze instrumenten gebruikt en vind je het leuk om hierover iets te komen vertellen op het Meet & Weet event? Stuur dan een mailtje naar c.versterre@geometius.nl, dan kijken we of het in het programma past. 

Locatie en tijd

Het event duurt van 8.30 – 19.30 uur en wordt gehouden op de volgende locatie:
Boerderij De Boerinn
Mijzijde 6
3471 GM  KAMERIK

Kom je met de auto? Dan is Boerderij De Boerinn goed bereikbaar. Kom je met het openbaar vervoer? Dan staat er een pendelbusje voor je klaar!

Iedereen is welkom

Iedereen die interesse heeft in innovatieve meettechnieken is van harte welkom op het Meet & Weet Event; directie, werknemers en scholieren, klant of geen klant. Deelname aan het event is gratis. Meld je nu aan via onderstaande button!

Overzicht presentaties

De sprekers zijn bekend. In totaal zullen er 32 presentaties gegevens worden door zowel klanten als leveranciers. Hieronder alvast een overzicht van de presentaties in willekeurige volgorde. Het programma met de exacte tijden zal later bekend gemaakt worden. 

Paul3D Reality Capture; Meet & Weet Event

Combinatie Laserscannen Trimble X7 – Trimble TX8
Spreker: Paul van der Linden, Paul3D Reality Capture

Hoe kun je een project gemaakt met een Trimble X7 aanvullen met de laserscans van de TX8 in Trimble Realworks? Paul legt het uit aan de hand van mooie voorbeelden. 

Space Accountants Universiteit Utrecht; Meet & Weet Event 2024

Meet & Gletsjerspleet Event
Spreker: Bas Altena, Space Accountants/Universiteit Utrecht

Een verzameling oude ingeruilde Trimble ontvangers zijn uit de vuilnisbak gered om geïnstalleerd te worden op een gletsjer in het Arctische eiland Spitsbergen. Sommige gletsjers kunnen na decennia van rustig bewegen, ineens versnellen. Dan breekt het oppervlakte open en glijdt het ijs 100x sneller dan normaal. Enkele jaren geleden waren er tekenen te zien van een versnelling bij de gletsjer Kongsvegen. Verdeeld over de kilometers lange stroomlijn, zijn toen deze ontvangers geplaatst en geven nu een unieke inkijk in de fenomenen van ijsdynamica. In deze presentatie laat ik beelden zien van dit prachtige gebied, maar ook de moeilijke omstandigheden in dit gebied, die gelukkig wel resulteerde in een unieke dataset van deze GNSS ontvangers.

Zoller und Fröhlich; Meet & Weet Event 2024

Terrestrial and mobile laser scanning with Z+F – Products and Applications
Spreker: Rebecca Pfeifer, Zoller und Fröhlich

Laser scanning has evolved profoundly over the recent decades. This is not only due to technical progress as well as developments, but has also resulted in a vast increase of applications. However, new opportunities are often accompanied by new challenges. Z+F has continuously set new standards and introduced innovative solutions in laser scanning for almost three decades. This presentation will feature an insight on current applications, some basics in Laserscanning and how Z+F can help users to solve challenges in the field of laser scanning with its high-quality product portfolio.

Trimble Railway; Meet & Weet Event 2024

Trimble GEDO solutions for railway track applications
Spreker: Andreas Sinning, Trimble Railway

The presentation provides an overview of the Trimble GEDO systems configurations and the applications they can be used for. Using the systems for track survey with high resolution kinematic scanning for design, stake out for railway construction, pre-measurement for tamping and clearance measurement will be shown. Listen, how these solutions also improve the usage of Trimble Mobile Mapping systems and Trimble Monitoring solutions for railwaya applications. Get an idea how a massive amount of point cloud data can be shared in future for visualization and collaboration through Trimble Connect.

Swietelsky; Meet & Weet Event

Integraal ontwerpen in een virtuele werkelijkheid
Spreker: Arno van Lambalgen, Swietelsky Rail Benelux

3D scannen en puntenwolken geven al snel een wow effect, maar hoe maken we van mooie plaatjes een tastbaar resultaat? De Trimble GEDO IMS trolley met GX50 scanner geeft ons de mogelijkheid om met ca 2,5km/u spoor in te meten en tegelijkertijd een volledige scan uit te voeren. Door de goede tooling in GEDO Scan office kunnen wij snel alle belangrijke objecten uit de scan halen. Een sterke samenwerking met de digitaliseringsafdeling van Swietelsky geeft versnelling aan de automatisering van de overige objecten.

Panasonic Toughbook; Meet & Weet Event 2024

Nieuws vanuit Panasonic: FZ-G2 Toughbook tablet / modulair veldboek
Spreker: Pierre van Zon, Panasonic Toughbook

Panasonic Toughbook is een gekende leverancier van robuuste tablets/veldboeken voor GEO/GIS applicaties. De bekende Toughbook FZ-G1 heeft een opvolger gekregen in de vorm van de FZ-G2. Opmerkingen en ervaringen vanuit gebruikers zijn meegenomen in de ontwikkeling en hebben geresulteerd in een unieke tablet die modulair qua opbouw is. De gebruiker kan zelf opties toevoegen aan de tablet om hem flexibeler te maken qua inzet. Hoe en welke opties? Dat vertelt Pierre in zijn presentatie.

AgEagle; Meet & Weet Event 2024

Introducing eBee VISION Lightweight IRS Fixed-Wing Drone
Spreker: Daniela Arimondi, AgEagle

Introducing the eBee VISION: Your Ultimate Solution for ISR and Security Missions. The eBee VISION stands out as the lightest and most cost-effective fixed-wing UAS tailored for military, public safety, and first responder personnel. Designed to excel in Intelligence, Surveillance, and Reconnaissance (ISR), security patrols, and incident response missions, it offers unparalleled capabilities in a compact package.

Geometius Trimble Access; Meet & Weet Event 2024

GeoWeetsessie: Trimble Access
Spreker: Otto Fennema & Marco Schuurman, Geometius

In deze GeoWeetsessie laten ze de nieuwste functies in de Trimble Access software zien. Onder andere het werken met achtergrondkaarten en Cogo functies. Maar ook het gebruik van favorieten en sneltoetsen. Kortom, een hoop tips and tricks!

Hoogheemraadschap; Meet & Weet Event 2024

De toepassing van dronebeelden bij de inspectie van steenbekledingen op dijken
Spreker: Sem Jongejan, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK)

Binnen HHNK hebben wij een methode onderzocht om de inspectie van steenbekledingen op dijken te automatiseren met het gebruik van dronebeelden. Door bij de dijk een tijdreeks van fotogrammetriebeelden op te bouwen kan met het behulp van het LOF-KNN algoritme bepaald worden waar er (storm)schade is opgetreden. We hebben vorig jaar de methode onderzocht op de zeedijk van de Helderse Zeewering en daarna succesvol toepast op stormschade na het hoogwater van afgelopen december/januari langs het Markermeer. De methode biedt ons de mogelijkheid om dijksecties die hydraulisch zwaar worden belast, kwantitatief te monitoren en schade waar te nemen die met traditionele visuele dijkinspecties lastig is te zien.

Geomaat; Meet & Weet Event

Mobile LiDAR applicaties voor efficiënte BGT-verwerking
Spreker: Peter Haacke en Carl Lankveld, Geomaat

Nieuwe LiDAR technologie maakt het mogelijk om op een snellere en efficiëntere manier BGT te verwerken. Geomaat geeft een overzicht van het gebruik van een handheld GeoSLAM scanner in combinatie met onze Mobile Mapper ten behoeve van accurate BGT verwerking.

GeoNext; Meet & Weet Event 2024

GeoNext’s Rail Resilience: Real-Time Monitoring for Seamless Construction Integration
Spreker: Bartek Kaminski en Petros Giannis, GeoNext

Ensuring uninterrupted railway operations amidst construction is vital for safety and efficiency. This presentation explores the significance of real-time track monitoring in safeguarding trains and metro systems during construction. By integrating cutting-edge technology, we address challenges, mitigate risks, and maintain operational continuity. Join us to delve into the transformative impact of proactive monitoring on railway safety and reliability.

Geometius Pix4D; Meet & Weet Event 2024

GeoWeetsessie: Pix4D
Spreker: Walter Jansz en Andries Bosma, Geometius

Heb je concrete vragen over de Pix4D software, ben je benieuwd naar de laatste ontwikkelingen in de software of ben je benieuwd naar praktische tips en tricks om toe te passen in de software? Kom dan naar de Geoweetsessie over Pix4D.

Saricon; Meet & Weet Event 2024

Geofysisch onderzoek; kijken zonder graven!!!
Spreker: Ferry van den Oever, Saricon

Tijdens deze presentatie krijg je inzicht geven in de relevante geofysische technieken, toepassingen, wijze van plaatsbepaling en de systemen die wij, geleverd door Geometius, gebruiken. Met name ons nieuwe raspaardje, de Stream DP van IDS, is een prachtig, innovatief data-monster!! Ondergrondse info kan gecombineerd worden met data van boven het maaiveld om zo klantvragen goed te beantwoorden.

Heijmans; Meet & Weet Event 2024

Bommen zoeken met Trimble
Spreker: Maarten Bosma, Heijmans

Heijmans maakt gebruik van de meest geavanceerde meetsystemen voor het in kaart brengen van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. In deze prestatie laten we zien dat hoe we dit doen en welke rol Trimble hierin speelt.

Blue Intelligence; Meet & Weet Event 2024

Waar kan ze zijn? Het gebruik van geografische analyses bij het Veteranen Search Team
Spreker: Bas Ooink en Toine Voeten, Stichting Veteranen Search Team

Het Veteranen Search Team staat dag en nacht paraat om samen met de politie te zoeken naar vermiste personen. De organisatie bestaat uit 2600 vrijwilligers: militair veteranen, politieagenten en andere geüniformeerde beroepen. Het VST maakt gebruik van GIS en geografische analyses om effectiever en efficiënter te zoeken naar een vermist persoon. Zo wordt aan de hand van de gegevens over de vermissing en het terrein een zoekgebied vastgesteld. De zoekteams maken gebruik van een applicatie op basis van ArcGIS Online om zoekgebieden te analyseren en te communiceren aan de hand van de kaart.

TinyMobileRobots; Meet & Weet Event 2024

Robot automated ground layout of your projects
Spreker: Per Kristensen, TinyMobileRobots

Presentation of robot solution for automated layout and stake-out of projects.
– Introduction to autonomous robot solution
– The new TinySurveyor Plotter robot
– Application possibilities with the robots
– Robot features and new datalogging feature

Tablet Ex Gear; Meet & Weet Event 2024

Draagoplossingen voor tablets, drone controllers en meer
Spreker: Rutger van Duijn

Het gebruik van tablets, drone controllers en andere draagbare apparatuur brengt uitdaging met zich mee op het gebied van ergonomie, veiligheid en gebruikersgemak. Tablet Ex Gear werkt al jaren aan allerlei oplossingen speciaal gemaakt voor de meest uitdagende omgevingen waarbij wij de gebruiker verlichting bieden bij het dagelijks dragen van zware apparatuur of richting de product eigenaar kosten reductie brengen door de apparatuur veilig op de man te houden tijdens het gebruik. Ons ergonomische en zeer prettig dragende basis harnas kan worden uitgebreid met diverse draag en ondersteuning opties voor o.a. tablets, controllers, data loggers, monitors, positionering tools en nog veel meer.

RBR; MEet & Weet Event 2024

RBR Products and Applications
Spreker: Max Vergara-Jara

A presentation about the RBR products, how and where they manufacture there products and the different variety of instruments.

Van Oord; Ping DSP; Meet & Weet Event 2024

Ping DSP, efficiënte surveys in het ondiepe water van Constanta
Spreker: Wim Balvert, Van Oord

In ondiep water geeft een normaal multibeam echolood maar heel beperkt informatie over de bodem omdat de openingshoek klein is.In Constanta, Roemenië is er daarom voor gekozen de Ping DSP te gebruiken. We waren blij verrast door de brede dekking en bruikbaarheid van de geleverde zeebodem informatie.

Geometius HydroScout USV; Meet & Weet Event 2024

Introductie van de HydroScout USV
Spreker: Bas Hamans, Geometius

Waar het niet langer mogelijk of efficiënt is om met een stok (GNSS of Prisma) de waterbodem in te meten, kan een echosounder gecombineerd met GNSS een goede oplossing zijn. Maar het is niet altijd mogelijk om meteen een survey boot in te zetten. Dit kan zijn door de bereikbaarheid over water, het ontbreken van een botenhelling of het gewoonweg niet beschikbaar hebben van een peilvaartuig. In die gevallen is een USV een prima oplossing, oftewel de nieuwe HydroScout.

Trimble Mobile Mapping; Geometius; Meet & Weet Event 2024

De veelzijdige inzet van Trimble Mobile Mapping systemen
Spreker: Ronald van Coevorden, Trimble

Mobile Mapping systemen worden op steeds meer projecten van allerlei aard ingezet. In deze presentatie wordt aan de hand van voorbeelden van gebruikers van de Trimble mobile mapping systemen laten zien hoe veelzijdig dergelijke systemen gebruikt worden. Het is inmiddels heel gewoon om mobile mapping systemen niet alleen op de weg te gebruiken, maar bijvoorbeeld ook op treinen of boten. De data wordt vervolgens gebruikt voor bijvoorbeeld de inspectie van wegen, de aanleg van glasvezel netwerken, het beheer van spoor assets of het inmeten van havens. Mobile mapping systemen zijn een belangrijke tool voor de landmeter geworden, naast de traditionele tools als GNSS en total stations.

4th Dimensions Survey; Spreker Meet & Weet Event 2024; Geometius

Tiny Mobile Surveyor
Spreker: Ties Mallens, 4th Dimension Survey

De Tiny Mobile Surveyor is een uitzetrobot die ingezet kan worden voor vele uiteenlopende werkzaamheden, maar vooral in de evenementen branche is deze goed inzetbaar.

Online monitoring in T4D
Spreker: Fred Pannekoek en Wesley Rasenberg, Fides

In T4D software is veel mogelijk. Fides laat aan de hand van voorbeelden zien hoe T4D toepasbaar is voor Trimble meetsystemen en overige meetsystemen. Hoe je overizcht in T4D krijg en combinatieschermen/compositie view creëert. Hoe je presentaties en analyses van de meetresultaten maakt in T4D. En hoe je alarmeringen en rapportages automatiseert.

GeoWeetsessie: Trimble Business Center
Spreker: Robbert Schneider en Quinten Janssen, Geometius

Leer in deze GeoWeetsessie alles over de nieuwste versie van Trimble Business Center 2024.00.

Leveranciers

De volgende leveranciers zijn op het Meet & Weet Event vertegenwoordigd:

Leveranciers Meet & Weet Event