Sales Engineer Vlaanderen en Zuid-West-Nederland

Ben jij de nieuwe Geometicus van Geometius?
Sales Engineer Vlaanderen

Stel je voor: je begint je dag met een verkoopoverleg waarin je enthousiast vertelt welke leuke verkooptrajecten je hebt lopen. Positioneringsapparatuur voor een grote baggeraar, een meetset voor een gemeente in Zeeland en een grondradar voor een kabelbedrijf. Ook je collega’s hebben niet stil gezeten en delen hun ervaringen. Samen met marketing bespreken jullie de komende beurs en bijbehorende acties. In de middag bezoek je de forensische afdeling van de politie over eventuele uitbreiding van hun product portfolio, want ja, je hebt een nieuw product wat hun werk zeker ten goede kan komen! Zie jij jezelf dit al doen? Dan is de vacature voor Sales Engineer echt iets voor jou!

Kom maar op met die orders!

Eerlijk is eerlijk, net zoals bij elk bedrijf gaat het bij deze sales functie uiteindelijk ook om de orders. Door het signaleren van de behoeften van onze huidige en potentiële nieuwe klanten, kun je al een groot deel van je orders binnenhalen. Je verkoopt alleen geen producten, maar je zoekt samen met de klant naar de juiste oplossing voor het uitvoeren van hun werkzaamheden. Je bent dus eerder een technisch consultant. Relatiebeheer vinden we ook erg belangrijk en daarvoor organiseren we regelmatig events waarbij je een belangrijke rol speelt. Natuurlijk hopen we dat je met je ervaring in technische verkoop (B2B) ook nieuwe klanten weet binnen te halen!

Dit zegt één van je toekomstige collega’s over de functie:
“Mij spreekt de combinatie van techniek en sales heel erg aan. Je bent voor de klant meer een technisch adviseur dan puur een verkoper. Daarnaast werk je elke dag weer met diverse technische snufjes, zowel hard- als software, en heb je veel vrijheid om de werkzaamheden in te vullen zoals je het beste past, mits je de targets haalt natuurlijk….”

Je werkzaamheden op een rijtje

  • Verkoop van alle hard- en software van het gehele productportfolio binnen Nederland en van een groot deel van dit portfolio binnen Vlaanderen.
  • Adviseren en begeleiden van klanten in het verkooptraject (van offerte tot en met aftersales)
  • Samen met de Inside Sales specialist actief werven van nieuwe klanten (acquisitie)
  • Bijdrage leveren aan het verder uitbreiden van onze activiteiten (productportfolio)
  • Onderhouden en opbouwen klantenkring
  • Zelfstandig presentaties en demonstraties geven van de apparatuur en software
  • Deelnemen aan beurzen en evenementen
  • Bijhouden vakkennis en van markt- product- en concurrentieontwikkelingen

Dit verdient een Sales Engineer

Uiteraard krijg je ook iets terug voor jouw enthousiaste inzet en mooie orders! Je komt te werken bij een groeiende organisatie van ongeveer 30 medewerkers, die in een informele sfeer met elkaar samenwerken. Ons motto is: werk moet leuk, leerzaam en lonend zijn! We bieden je daarom een goed salaris (afhankelijk van je ervaring, mag je altijd even opvragen) met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een bonus- of winstdelingsregeling, een auto van de zaak, laptop, telefoon en studiemogelijkheden. En uiteraard ontbreken de leuke bedrijfsuitjes niet!

Dit vragen we

Je hebt een technische of commerciële opleiding afgerond bij voorkeur op HBO niveau (Nederland) of niveau 5 (Vlaanderen). Je hebt al enige jaren ervaring opgedaan als technische verkoper/consultant, waardoor het voeren van verkoopgesprekken en het geven van product demonstraties voor jou geen probleem is. Door de jaren heen heb je uitstekende communicatieve vaardigheden ontwikkeld, zodat je met elk type klant gemakkelijk het gesprek aan kan gaan. Ook ben je nauwkeurig in het opstellen van offertes en het bijhouden van het CRM systeem en komt graag je afspraken na. En als je dit alles zowel in het Nederlands als in het Engels kan, dan zul je je in deze functie als een vis in het water voelen. Als verkoper werk je zelfstandig en ben je veel onderweg. Wel verwachten we je minimaal 1x per maand op kantoor in Almere voor verkoopoverleg met je collega verkopers en 2x per jaar voor een bedrijfsbreed overleg met al je collega’s.

Dit zijn we

Geometius is een technisch handelsbedrijf en dienstverlenende organisatie op het gebied van meetapparatuur voor data-inwinning en verwerking in de GEO- en GWW-sector. Helemaal top als je nu direct weet waar we het over hebben, maar mocht dit niet zo zijn dan leren we je er graag meer over! Onze activiteiten bestaan uit: verkoop, verhuur, installatie, systeemintegratie, training, technische ondersteuning (support), onderhoud en reparatie vanuit onze vestigingen in Almere en Arnhem.

De afgelopen 30 jaar zijn we al zeer succesvol geweest binnen Nederland, waarbij we voor een deel van de merken die we vertegenwoordigen ook al een beperkte klantenkring in België en Luxemburg hebben opgebouwd. Die willen we nu structureel gaan uitbreiden en daarvoor zoeken we een extra Sales Engineer die zich specifiek op Vlaanderen en Zuid-West Nederland richt. Daarnaast kijken we ook voor uitbreiding van ons Service- en Supportteam nadrukkelijk richting België met als mogelijke stip op de horizon het openen van vestiging in Zuid-West Nederland of Vlaanderen.

En, lijkt het je wat? Mail dan je CV met motivatiebrief en foto naar Céline Versterre via c.versterre@geometius.nl. We plannen graag een kennismakingsgesprek en/of een meeloop dag met je in. En wie weet maak je dan binnenkort deel uit van ons team!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.