Sales Engineer, stel je eens voor: je begint je dag met een verkoopoverleg waarin je enthousiast vertelt welke leuke verkooptrajecten je hebt lopen. Twee scanners voor een ingenieursbureau, een meetset voor een gemeente en een grondradar voor een kabelbedrijf. Ook je collega’s hebben niet stil gezeten en delen hun ervaringen. Samen met marketing bespreken jullie de komende beurs en bijbehorende acties. In de middag bezoek je de forensische afdeling van de politie over eventuele uitbreiding van hun productportfolio, want ja, je hebt een nieuw product wat hun werk zeker ten goede kan komen! Zie jij jezelf dit al doen?

Kom maar op met die orders!

Eerlijk is eerlijk, net zoals bij elk bedrijf gaat het bij deze sales functie uiteindelijk ook om de orders. Door het signaleren van de behoeften van onze huidige en potentiële nieuwe klanten, kun je al een groot deel van je orders binnenhalen. Je verkoopt alleen geen producten, maar je zoekt samen met de klant naar de juiste oplossing voor het uitvoeren van hun werkzaamheden. Als Sales Engineer ben je dus eerder een technisch consultant. Relatiebeheer vinden we ook erg belangrijk en daarvoor organiseren we regelmatig events waarbij je een belangrijke rol speelt. Natuurlijk hopen we dat je met je ervaring in technische verkoop (B2B) ook nieuwe klanten weet binnen te halen! Naast het ‘standaard’ Geospatial assortiment, krijg je de gelegenheid je te specialiseren in een van onze productgroepen. Denk aan monitoring, grondradars, markeerrobots, laser scanning, hydrografie of mobile mapping. Kortom, een veelzijdige en zelfstandige functie.

Dit zegt één van je toekomstige collega’s over de functie Sales Engineer:
“Mij spreekt de combinatie van techniek en sales heel erg aan. Je bent voor de klant meer een technisch adviseur dan puur een verkoper. Daarnaast werk je elke dag weer met diverse technische snufjes, zowel hard- als software, en heb je veel vrijheid om de werkzaamheden in te vullen zoals je het beste past, mits je de targets haalt natuurlijk….”

Je werkzaamheden op een rijtje

• Verkoop van alle hard- en software binnen het productportfolio
• Adviseren en begeleiden van klanten in het verkooptraject (van offerte tot en met aftersales)
• Samen met de Inside Sales specialist actief werven van nieuwe klanten (acquisitie)
• Bijdrage leveren aan het verder uitbreiden van onze activiteiten (productportfolio)
• Onderhouden klantenkring
• Zelfstandig presentaties en demonstraties geven van de apparatuur en software
• Deelnemen aan beurzen en evenementen.
• Bijhouden vakkennis en van markt- product- en concurrentieontwikkelingen

Dit verdient een Sales Engineer

Uiteraard krijg je ook iets terug voor jouw enthousiaste inzet en mooie orders! Je komt te werken bij een groeiende organisatie van ongeveer 30 medewerkers, die in een informele sfeer met elkaar samenwerken. Ons motto is: werk moet leuk, leerzaam en lonend zijn! We bieden je daarom een goed salaris (afhankelijk van je ervaring, je mag het altijd even bij ons opvragen) met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Dit zijn onder andere een bonus- of winstdelingsregeling, een auto van de zaak, laptop, telefoon en studiemogelijkheden. En uiteraard ontbreken de leuke bedrijfsuitjes niet!

Dit vragen we

Je hebt een technische of commerciële opleiding afgerond en eventueel aangevuld met NIMA sales A. Enige jaren ervaring heb je al opgedaan als technische verkoper/consultant, waardoor het voeren van verkoopgesprekken en het geven van productdemonstraties voor jou geen probleem is. Je hebt door de jaren heen uitstekende communicatieve vaardigheden ontwikkeld, zodat je met elk type klant gemakkelijk het gesprek aan kan gaan. Ook ben je nauwkeurig in het opstellen van offertes en het bijhouden van het CRM systeem en komt graag je afspraken na. En als je dit alles zowel in het Nederlands als in het Engels kan, dan zul je je in de functie van Sales Engineer als een vis in het water voelen!

Dit zijn we

Geometius is een technisch handelsbedrijf en dienstverlenende organisatie op het gebied van meetapparatuur voor data-inwinning en verwerking in de GEO- en GWW-sector. Helemaal top als je nu direct weet waar we het over hebben, maar mocht dit niet zo zijn dan leren we je er graag meer over! Onze activiteiten bestaan uit: verkoop, verhuur, installatie, systeemintegratie, training, technische ondersteuning (support), onderhoud en reparatie. Dit doen we vanuit onze vestigingen in Almere en Arnhem.

Dit zegt één van je toekomstige collega’s over Geometius:
“Er heerst een goede sfeer en open cultuur binnen het bedrijf, waarbij iedereen zo bij de directie binnen kan wandelen. De directie is betrokken en oprecht geïnteresseerd in de medewerkers. Dit in combinatie met leuke collega’s, veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en de technische producten, maakt dat ik het werken bij Geometius leuk en uitdagend vind!”

En, lijkt het je wat? Mail dan je CV met motivatiebrief naar Céline Versterre via c.versterre@geometius.nl. We plannen graag een kennismakingsgesprek met je in. En wie weet maak je dan binnenkort deel uit van ons team!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.