Trimble MX50: de oplossing voor uiteenlopende projecten

28 november 2022 in

Nieuws
MX50 met Geometius bubusje

Recent deelden wij onze nieuwe aanwinst in het artikel: Met trots presenteren wij de Trimble MX50.  Dit meetinstrument kan een meerwaarde bieden voor uiteenlopende projecten. Om meer inzicht te krijgen in het scala aan mogelijkheden delen we in dit artikel 3 projecten die dankzij de Trimble MX50 succesvol zijn uitgevoerd.

Van ontoegankelijk naar toegankelijk met Trimble MX50

De haven Gemalink heeft de ambitie om de grootste diepzee containerterminal van Vietnam te worden. De locatie bevindt zich in Zuid-Vietnam aan de Cai Mep-Thi Vai-rivier. Begin 2021 was de opening en een jaar daarna startte Portcoast Consultant Corporation, adviseur en inspecteur op het gebied van bouwkwaliteit, een project met als doel om het as-built model bij te werken. 

Sommige delen van haven Gemalink zijn ontoegankelijk via land. Portcoast Consultant Corporation monteerde daarom het Trimble MX50 Mobile Mapping Systeem op een boot. Met succes werden de containerterminal en de nabijgelegen rivieroevers gescand. De uitkomst is een complete digital twin welke voorziet in vele behoeften: van onderhoud en BIM-toepassingen tot het verifiëren van de lengte van de ligplaatsen. Portcoast zal om de vijf jaar een kaart update uitvoeren.

Meer ontdekken?  Trimble heeft er een engelstalige case aan gewijd. Lees meer over het nut van Trimble MX50 voor de grootste haven van Vietnam ‘Gemalink’.

Trimble MX50 draagt bij aan duurzame wegconstructie

De  Toscaanse wijngaarden van Italië zijn te bewonderen via een mooie route. Om de kwaliteit van deze route te waarborgen werd het wegdek vernieuwd door bouwbedrijf Ecovie. In de Toscaanse regio staan zij bekend om de duurzame oplossingen die zij bieden met betrekking tot de aanleg en onderhoud van wegen. 

Ook bij de vernieuwing van het wegdek door de Toscaanse wijngaarden koos Ecovie voor een duurzame oplossing. Dit maal deden zij dat onder andere door de inzet van de Trimble MX50. Dankzij dit Mobile Mapping Systeem kon Ecovie efficiënter werken en tegelijkertijd hoge kwaliteit leveren. 

Meer ontdekken? Trimble heeft er een engelstalige case aan gewijd. Lees hier meer over de duurzame inzet van Trimble MX50 bij het vernieuwen van het Toscaanse wegdek.

Tijdsbesparing en nauwkeurig dataregistratie

Een van de meest recente opdrachten van Neocapture, een jong Frans topografiebedrijf, komt van een groep Franse gemeenten. Zij vroegen Neocapture om gegevens te verwerven van enkele tientallen kilometers openbare wegen. De data is nodig voor de aanleg van fietspaden en voor de renovatie van een kanaal in het stadscentrum. Het zou geen eenvoudige klus worden vanwege de uiteenlopende objecten op de route: van openbare wegen en kruisingen tot muren en een vangrail.

Door de sterke behoefte aan efficiëntie en het werken met strakke deadlines koos Neocapture voor het Trimble MX50 Mobile Mapping Systeem. Zij zagen een groot voordeel in de combinatie van een dynamische 3D scansysteem met de geïntegreerde software. Voor dit project monteerde Neocapture Trimble MX50 op een auto en legden zij een route af van in totaal meer dan 1.500 km. 

Meer ontdekken? Trimble heeft er een engelstalige case aan gewijd. Lees meer over hoe tijd besparen met de inzet van Trimble MX50 werkelijkheid werd voor Neocapture.

Zie jij ook potentie in Trimble MX50? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee. Behoefte aan meer informatie? Bekijk dan de Trimble MX50 productpagina.

Gerelateerde producten