Geometius - Trimble MX50

Als je Geometius kent dan weet je dat wij gek zijn van meetinstrumenten. Met deze systemen bedienen wij onze klanten en hoe vollediger wij dat kunnen doen, hoe beter. Niet gek dus dat wij enorm enthousiast worden op een moment zoals deze: deze week overhandigde Trimble het MX50 Mobile Mapping Systeem aan Geometius. We vertellen je er graag meer over.

Een investering voor onze klanten

Geometius ziet dat de behoefte aan mobiele scanners toeneemt.  Commercieel directeur Jasper Schuur wil klanten daarom de ruimte bieden om hier ervaring mee op te doen: ‘Geometius kiest ervoor om de Trimble MX50 toe te voegen aan onze demo- en verhuurpoule. Dat doen wij uiteraard niet alleen omdat wij er zelf veel plezier aan beleven. We vinden het belangrijk dat onze klanten zich comfortabel voelen op het moment dat zij een grote investering doen. Onderdeel daarvan is dat je de voordelen kunt ervaren.’ De aankoop van de Trimble MX50 stelt ons in staat om klanten een demonstratie te geven van het totale systeem. Daarbij kiezen we er ook voor om de Trimble MX50 voor de verhuur beschikbaar te stellen. Klanten krijgen zo voldoende gelegenheid om ervaring met het systeem op te doen en een eventuele aanschaf te onderbouwen.

De kracht van de Trimble MX50

De Trimble MX50 is een praktische field-to-finish Mobile Mapping oplossing. Het Mobile Mapping Systeem kan in een korte tijd nauwkeurig de pointcloud van een groot gebied inwinnen. Complementair hieraan levert de MX50 scherpe 360° panoramische beelden die aanzienlijke productiviteitswinst opleveren. Dit samenspel biedt alles wat je nodig hebt om de locatie, grootte, staat en andere inspectie- en attribuutinformatie van een gebied in kaart te brengen. Een groot voordeel voor o.a. projecten aangaande asset management, mapping en wegonderhoud.

In relatief korte tijd grote afstanden afleggen

Het hoofd van onze sales engineer Marnix van der Wolk is er vol van: ‘De MX50 is een aanwinst. Binnen een korte tijd kun je met een snelheid tot wel 100 kilometer per uur veel meters en dus data vastleggen.’ Dat is het doel van de Trimble MX50, die eenvoudig gemonteerd (en gedemonteerd) kan worden op een bewegend voer- of vaartuig. Naast de hierboven genoemde toepassingen, ziet Marnix meer kansen. ‘Stel je hebt een transportbedrijf en je wil grote systemen van A naar B vervoeren, dan moet je weten of dat haalbaar is en waar eventuele blokkades staan. Met MX50 ben je in staat om binnen een korte tijd een nauwkeurige inschatting te maken van de route en eventuele risico’s.’

MX50 vs MX9: relatief kleine investering

De scankoppen van de Trimble MX50 hebben een bereik van 80 meter, zowel aan de linker-, rechter- als bovenzijde. Marnix van der Wolk: ‘Uit ervaring weten we dat dit meestal ruim voldoende is om de directe omgeving van de weg in te meten. Investeren in de MX50 zal daardoor laagdrempeliger zijn dan de aanschaf van zijn broer: Trimble MX9. Met dit systeem kun je afstanden tot boven de 400 meter vastleggen, met hogere puntdichteid. Technisch is dat knap, maar dat vraagt ook een andere investering.’

Simpele browser-based software

Verder spreek Marnix nog over gebruiksvriendelijkheid: ‘Je hoeft geen deskundige te zijn om de MX50 te bedienen.’ De software is browser-based en eenvoudig te bedienen via alle smart devices. Daarbij biedt Geometius hoogstaande service. Dat betekent uiteraard ook dat wij er zorg voor dragen dat de klant zich comfortabel voelt in het zelf bedienen en uitlezen van het systeem. Mocht er toch wat zijn dan biedt Geometius altijd support, telefonisch of op locatie.

Trimble MX50 software

De MX50 is breed inzetbaar

Op de vraag of de Trimble MX50 geliefd is geeft Ronald van Coevorden, Senior Key Account Manager bij Trimble, graag antwoord: ‘De MX50 is in juni 2021 geïntroduceerd en door de relatief aantrekkelijke aankoopprijs wordt de aanschaf voor een bredere groep aantrekkelijk.’ Dat ziet Trimble ook terug in de verkoop binnen de Europese markt. Voor een lokaal landmeetbureau in Oost-Europa is het zelf inwinnen van data nu ook binnen handbereik is gekomen. ‘Het mooie aan de komst van de MX50 is ook dat deze ingezet wordt voor uiteenlopende segmenten en projecten. Het is o.a. in trek bij landmeetkundige bureaus en bouwfirma’s, maar we zien bijvoorbeeld ook een succesvolle inzet bij fibre to home projecten (glasvezel) en een opkomende interesse vanuit gemeenten en overheden zelf.’

Nieuwsgierig naar een succesverhaal? Trimble heeft meerdere projecten beschreven, waaronder de inzet van de Trimble MX50 door Neocapture, een jong Frans topografiebedrijf.

Interesse in meer productdetails? Bekijk dan de Trimble MX50 productpagina waar je o.a. de uitgebreide specificaties vindt. Liever verder praten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Onze sales engineer Marnix van der Wolk staat je graag te woord.