Sinds dit jaar gebruiken De Wegenscanners de IDS Hi-Pave grondradar voor het in kaart brengen van de constructieve opbouw van het wegdek. Deze grondradar wordt op een voertuig gemonteerd. Vervolgens meet de apparatuur razendsnel de dikte van de asfaltlaag, de dikte van de fundering en variatie in de asfaltsamenstelling. Ook schades aan het asfalt en de aanwezige kabels en leidingen worden op deze manier in kaart gebracht.

Geometius sprak met Ronald Koomans: “Dankzij dit gebruiksvriendelijke systeem ontstaat er geen overlast voor het verkeer. Door gebruik te maken van verschillende radarfrequenties krijgen we informatie over de opbouw en schades in het asfalt en over de opbouw van de fundering. De goede koppeling van dit grondradarsysteem aan GPS, zorgt dat de positie nauwkeurig kan worden bepaald. Door deze metingen te gebruiken voordat er boringen worden gezet, wordt niet alleen een veel groter gebied representatief in beeld gebracht, maar worden boringen ook veel beter geplaatst”.

Met deze informatie zorgen De Wegenscanners voor een kostenefficiënte meerjaren planning wegonderhoud en voor een betere kostenbeheersing in de uitvoering van projecten. Dankzij de aanschaf van deze IDS Hi-Pave grondradar zijn al diverse projecten succesvol afgerond.

Lees meer over de Hi-Pave»

Hi-Pave I-zwart -witHi-Pave III (klein)

IDS Hi-Pave op auto van Geometius