Hoge aanschafwaarde? Leasen kan nu ook

13 februari 2023 in

Nieuws
Lease je instrument bij Geometius; LFH

Het aanschaffen van een product vraagt een bepaalde investering en soms is die best hoog. Niet iedereen kan of wil die investering in een keer doen. In zo’n geval is leasen een goede optie. Om deze optie te kunnen faciliteren voor klanten is Geometius een samenwerking aangegaan met Lease & Finance Huis (LFH). Op deze manier kun je in veel gevallen toch uitbreiden of je verouderde producten vervangen.

Wie is LFH?

LFH Lease is een leasemaatschappij die met name mkb’ers wil helpen met het realiseren van hun plannen en de investeringen die daarvoor nodig zijn. Naast hun kennis en kunde in de lease- en financiële markt, zijn ze ook gespecialiseerd in het leasen van materieel. Binnen 4 uur geven ze je de zekerheid of financiering voor jou mogelijk is. Zo niet, dan zoeken ze een oplossing bij andere financiële partners. Het is mogelijk om 100% van de investering onder te brengen in de lease. Ook starters vanaf 6 maanden inschrijving bij KvK komen voor lease in aanmerking.

Hoe werkt het?

Je maandbedrag wordt berekend op basis van de totale orderwaarde, de looptijd en een eventuele aanbetaling. Onze accountmanager kan op basis hiervan al een eerste globale berekening maken, maar zal je hierna doorverwijzen naar LFH Lease die samen met jou de meest gunstige situatie zal bepalen. Ze maken hierbij gebruik van een creditscoring waardoor jaarcijfers niet noodzakelijk zijn voor de boordeling.

Omdat je de lease zonder tussenkomst van Geometius afsluit bij LFH Lease, is Geometius hierin verder geen partij. LFH Lease betaalt de btw over de aankoopsom en als klant betaal je de btw over de leasetermijn. Omdat dit een financial lease structuur is, ben je als klant economisch eigenaar van het object en kun je dus gebruik maken van bijvoorbeeld de investeringsaftrek.

Het is ook mogelijk om jong gebruikte producten te leasen, mits in goede conditie en dealer onderhouden.

Ook leasen?

Wil je meer weten over de lease mogelijkheden, neem dan contact op met je accountmanager of ons kantoor via info@geometius.nl of 088-4366300.