De kickstart van Emiel zijn carrière bij Geometius

3 maart 2023 in

Nieuws
Emiel Verdel en Walter Jansz

Ontmoet Emiel. Als jongeman volgde hij de MBO-opleiding automatiseringselektronica en hij kickstart zijn carrière bij Geometius middels een stage. Vanuit daar is hij doorgegroeid naar de functie van Sales Engineer, welke hij tot op heden met veel plezier uitvoert. Hieronder in het kort zijn ervaring.

Waarom koos je voor een stage bij Geometius?

“Via de website van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven ging ik op zoek naar een stagebedrijf. Daar vond ik Geometius tussen de erkende stagebedrijven in mijn woonomgeving. Ik besloot een brief te schrijven en naar aanleiding daarvan werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Het gesprek, de rondleiding en de ontmoeting met de mensen bevielen goed van beide kanten en zo startte ik mijn halfjaar durende eindstage bij Geometius. Iets wat ik van te voren nooit had bedacht, ik had namelijk weinig met landmeten of geodesie. Ik wist amper van het bestaan af. Inmiddels is dat wel anders.”

Op welke afdeling liep je stage?

“Mijn stagewerkzaamheden voerde ik uit op de service & support afdeling. Toendertijd was dat nog één afdeling. Hier werden de reparaties, kalibraties en het onderhoud van de meetinstrumenten uitgevoerd, maar had je dus ook contact met klanten voor support. Daar was service manager Piet mijn stagebegeleider. Onder zijn begeleiding leerde ik instrument voor instrument goed kennen.”

Wat vond je prettig aan stage lopen bij Geometius?

“Wat ik erg leuk vond is dat er ruimte geboden werd voor mijn ontwikkeling in het stukje support. Tussen het onderhoud en de reparaties door mocht ik ook klanten te woord staan. Zo werd ik steeds behendiger in het oplossen van vragen en problemen die klanten ervaren. Daarnaast had ik vanuit school ook een specifieke opdracht en Geometius gaf mij de ruimte en het nodige advies die daarvoor nodig was. Het was mooi in balans zeg maar.”

Hoe ben je tot een eerste arbeidscontract gekomen?

“Met het einde van mijn stage rondde ik tevens mijn 4 jarige opleiding af en daarmee had ik de keus om door te leren of ergens aan de slag te gaan. Ik koos voor dat laatste. Aangezien ik al redelijk ingewerkt was bij Geometius en de klik goed was kon ik mijn tijd daar voortzetten. Zo ging mijn stage naadloos over in een eerste arbeidscontract en starte ik mijn carrière bij Geometius .”

Hoe heb je je vanaf daar verder ontwikkeld?

“In eerste instantie vervolgde ik mijn werk op de service & support afdeling. Kort daarna groeide de afdeling en werd ervoor gekozen om deze op te splitsen in een service afdeling en een support afdeling. Zo kwam ik voor de keuze te staan: kies ik voor service of kies ik voor support? Precies toen kwam er een vacature vrij binnen het team verkoop. Geometius bood mij de kans om deze rol uit te proberen en te ontdekken of het wat voor mij was. Ik waagde de sprong in het diepe en zo ben ik de verkoop ingerold voor een x-aantal producten in een bepaald marktsegment. Eerst onder begeleiding van een directe collega en later volledig zelfstandig als sales engineer. Om het sales vak volledig eigen te maken stimuleerde Geometius mij om me verder te ontwikkelen. Eerst volgde ik verschillende trainingen en later heb ik de HBO-opleiding Commercieel Management gevolgd. Dat geeft je nieuwe inzichten en zorgt ervoor dat je beter wordt in je werk.”

Wat houdt je huidige functie in?

“Ik manage de relatie met onze klanten. Dat betekent dat ik het aanspreekpunt ben voor vaste klanten die instrumenten van Geometius afnemen. Ik help deze klanten wanneer zij iets nieuws willen bestellen en hou ze op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Anderzijds focus ik mij ook op het binnenhalen van nieuwe business; ik onderzoek nieuwe afzetmarkten en ga op zoek naar potentiële klanten.”

Wat maakt het werken bij Geometius leuk?

“De verscheidenheid van klanten waarmee ik contact heb en de locaties die ik bezoek maken mijn werk leuk. Ik kom bij defensie, aannemers, gemeenten, noem het maar op.  Daarnaast heb ik een affiniteit met techniek en dat maakt het werken met de meetinstrumenten en de software ook interessant. Los van mijn functie en het werkveld, werk ik ook graag bij Geometius vanwege de vrijheid die  je krijgt om je werk zelf in te plannen en naar eigen inzichten uit te voeren. Zolang je maar binnen de lijntjes kleurt en de doelstellingen behaalt.”

Wil jij jouw carrière ook kickstarten bij Geometius? Ontdek meer over de mogelijkheden.