Gemeente LelystadDe gemeente Lelystad werkt als eerste in Nederland met een Panasonic Toughpad Tablet waar Trimble Access software op draait. In combinatie met de Trimble R10 en Trimble S6 brengen medewerkers de gemeente in kaart en wordt de GBKN bijgehouden. Door voor deze unieke combinatie te kiezen zijn de voordelen legio. Geometius sprak met Henk Bosma van de gemeente Lelystad.

‘Flexibiliteit’ is het eerste kernwoord dat ter sprake komt in het gesprek. Doordat de Trimble Access nu op een krachtige snelle  computer werkt kan er gemakkelijk worden geswitcht naar meerdere bestanden zoals, het tekenpakket of de luchtfoto’s . Lijnen, vlakken en kleuren komen nog duidelijker in kaart en door de goede leesbaarheid op het grote scherm worden alle beelden bijzonder duidelijk en inzichtelijk, zelfs in de zon. Door de vele  data die verwerkt  wordt  gaat het meten en inlezen  snel en nauwkeurig.

“Voor de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is de gemeente Lelystad op de toekomst voorbereidt” zegt de heer Bosma. Grote bestanden kunnen nu worden gemuteerd van oud naar nieuw. Door het gebruiksgemak van de apparatuur wordt er veel tijd bespaart, met een hogere productiviteit van de landmeters tot gevolg.

Naast leverancier is Geometius ook een partner die met je meedenkt ondervindt de heer Bosma. Zijn collega Stanley de Haas, die dagelijks in het veld werkt met de apparatuur, vindt het prettig dat door de keuze voor Trimble hij voor vragen en service terecht kan bij de vestiging in Almere. De samenwerking met buurtgemeente Almere verloopt  gemakkelijker, doordat met dezelfde Trimble apparatuur wordt gewerkt.

 Dhr. S de Haas – Gemeente Lelystad