Trimble MX90 Mobile Mapping systeem; Geometius; Trimble MX90; mobile mapping; scannen

Trimble introduceert het nieuwe Trimble MX90 Mobile Mapping systeem: Topprestaties, de hoogste positie nauwkeurigheid en krachtige camera’s zorgen voor nieuwe detailniveaus en nauwkeurige gegevens met veel functies, voor landmeetkundige, technische en utiliteitsprojecten.

De MX90 is voorzien van de allernieuwste AP60+ Trimble GNSS en traagheidsnavigatie. In combinatie met Trimble veld- en kantoorsoftware, biedt de Trimble MX90 een complete field-to-finish mobile mapping oplossing.

Rijkere data voor grootschalige scan- en mobile mapping projecten

Het Trimble MX90 Mobile Mapping systeem op een auto of trein kan snel zeer gedetailleerde laserscans en beelden vastleggen. De nieuwe 360 graden panorama camera zorgt voor nog scherpere panoramabeelden, aangevuld met detail foto’s van de 3 richtbare camera’s. Deze gegevens, vastgelegd op snelwegsnelheden, kunnen snel worden verwerkt voor inspecties en het vastleggen van objecten..

Beelden met hoge resolutie en puntenwolken met hoge dichtheid met nauwkeurige kleuren overlays maken nieuwe workflows mogelijk, zoals automatische scheurdetectie. In stedelijke omgevingen of langs het spoor kun je inzoomen en gemakkelijk kleine details zien op straatnaamborden, spoorwegsignalen en andere assets. Ook kun je in open gebieden en grote steden meer details vastleggen van verre objecten, zoals elektriciteitspalen.

Trimble MX90 Mobile Mapping systeem; Geometius; Trimble MX90; mobile mapping; scannen
Trimble MX90 Mobile Mapping systeem; Geometius; Trimble MX90; mobile mapping; scannen

Belangrijke kenmerken van het Trimble MX90-systeem Mobile Mapping systeem

Hoge resolutie 360-graden panoramische en gerichte camera’s om details in hoge resolutie vast te leggen, zoals kleine spoorborden of scheuren en gaten in wegen. De nieuwe panoramacamera heeft een resolutie van 72Mp.
Gekleurde puntenwolken met hoge dichtheid. Hoge resolutie puntenwolken tezamen met hoge resolutie beelden (panoramisch en vlak) en nog nauwkeurigere trajecten, vormen de basis voor een breed scala aan toepassingen zoals details van weg- en spooractiva, hoogtemodellen, volumeberekeningen, 3D-stadsmodellen en as-built surveys.
De AP60+ GNSS en IMU oplossing zorgt voor nauwkeurige positie bepaling, ook in uitdagende GNSS-omgevingen.
Betrouwbare kantoorsoftwareoplossingen ter ondersteuning van meerdere toepassingen, zoals workflows voor weginspecties en integratie in cloud based applicaties voor het efficiënt delen van gegevens.

Nog efficiënter en productiever

Met het Trimble MX90 Mobile Mapping systeem ontdek je nieuwe productiviteitsniveaus en maak je gebruik van de complete Trimble field-to-finish-workflow om mobile mapping gegevens efficiënt vast te leggen, te verwerken en te extraheren.