Geometius nu ook dealer van Trimble Railway

24 april 2023 in

Nieuws
Geometius dealer Trimble Railway

Geometius levert al bijna 30 jaar meetsystemen en software voor metingen op het land, onder de grond, vanuit de lucht of in het water. En vanaf dit jaar ook systemen voor metingen aan het spoor. Door de nieuwe samenwerking met Trimble Railway, is Geometius nu officieel dé dealer van Trimble Railway in Nederland.

Dealerschap

Op de vraag waarom Geometius het dealerschap is aangegaan, vertelt Jasper Schuur: “We zien al jaren een groei in de werkzaamheden die onze klanten en alle marktpartijen op- en rond het spoor uitvoeren en de verwachting is dat dit de komende 10 jaar nog explosief zal doorgroeien. Wij zijn er van overtuigd dat de Trimble GEDO oplossing de best beschikbare oplossing is voor alle meetwerkzaamheden op het spoor en daarom hebben we besloten om als Trimble dealer hier ook zelf in te investeren door officieel Trimble Railway dealer te worden. Onderdeel van die stap is dat we een eigen demo- en verhuur trolley met GX50 scanner hebben aangeschaft. Hierdoor kunnen we iedereen die op of rond het spoor meet of wil gaan meten optimaal ondersteunen.”

“Onderdeel van het dealerschap is dat we een eigen demo- en verhuur trolley met GX50 scanner hebben aangeschaft, zodat klanten gemakkelijk kennis kunnen maken met deze nieuwe instrumenten.” 

Eigenlijk was het een logische vervolgstap voor Geometius. Jasper vervolgt: “We hebben een aantal klanten die al met de Trimble GEDO oplossing werken en die we hierbij al ondersteunden. Voor hen betekent deze stap extra flexibiliteit wanneer er een extra trolley of scanner nodig is of hun eigen apparatuur door onderhoud en kalibratie niet beschikbaar is. Alle partijen die nu (nog) niet meten op het spoor of die bijvoorbeeld al wel een trolley gebruiken, maar geen scanner hebben, kunnen vanaf nu bij ons terecht voor een demonstratie maar dus ook voor verhuur. Op deze manier kunnen klanten zo laagdrempelig mogelijk kennis maken met de Trimble GEDO oplossing voordat ze zelf moeten investeren in één of meerdere instrumenten en de bijbehorende software.”

Trimble Railway producten

De Trimble GEDO-systemen combineren verschillende technologieën om spoormeetkundige taken te kunnen uitvoeren. De Trimble GEDO CE 2.0 trolley kan bijvoorbeeld worden uitgerust met GNSS, optische instrumenten, maar ook met IMU om de absolute posities te kunnen bepalen. Andreas Sinning, directeur van Trimble Railway vertelt: “We ontwikkelen alles zelf in Duitsland, van software tot en met het mechanische en elektrische ontwerp en de productie van dit alles. Hierdoor hebben we een compleet portfolio met verschillende oplossingen.”

Geometius heeft de Trimble GEDO oplossing inmiddels in huis en beschikbaar gesteld voor verhuur en demonstraties. Een aantal medewerkers van Geometius zijn extra getraind door Trimble Railway om klanten goed te kunnen begeleiden. Een van hen, Wim Egberts, vertelt: “We zijn getraind in het gebruik van de GEDO oplossing en de bijbehorende software. Met de Trimble GEDO kun je automatisch en snel het spoor met alle noodzakelijke informatie en de scandata van de directe omgeving vastleggen. Echt een mooi product!”

Het Trimble Railway dealerschap is dus voor Geometius een logische uitbreiding van het portfolio en verwacht hiermee in de toekomst veel leuke projecten van klanten te kunnen ondersteunen.

Gerelateerde producten