Fotogrammetrie is een manier om gebieden, terreinen en objecten in kaart te brengen. Geometius biedt complete oplossingen voor het inwinnen van data door het gebruik van beelden, zowel op de grond als in de lucht. Het aanbod omvat een breed assortiment aan UAV’s en gebruiksvriendelijke verwerkingssoftware.

Wilt u grotere oppervlakken in kaart brengen vanuit de lucht? De UAV’s van senseFly en Parrot bieden oplossingen voor verschillende sectoren. Hierbij kunt u denken aan gewassen in de agrarische sector, maar ook de voortgang van bouwprojecten of het snel inzichtelijk maken van de toegankelijkheid van een specifiek gebied na een ramp.

Door onze jarenlange ervaring in de verkoop en het vliegen met drones kunnen wij u optimaal begeleiden bij de juiste keuze, het eventueel aanvragen van een ROC (light) vergunning en het registeren van uw toestel.  Ook verzorgen wij een uitgebreide afleverinstructie, zodat u alle benodigde kennis heeft. U koopt bij ons niet alleen de drone, wij begeleiden u van de aanschaf tot operationele inzet!

Onze oplossingen voor fotogrammetrie
Bekijk hieronder onze drones, instrumenten en systemen die uitermate geschikt zijn voor fotogrammetrie. Een totaaloverzicht van alle oplossingen voor fotogrammetrie vindt u hier .

Parrot ANAFI work
ANAFI Work is een compacte en snel inzetbare drone voor de professionele markt. Dankzij de 180° draaibare camera is de ANAFI Work, naast uiteenlopende inspectiewerkzaamheden en mapping, ook geschikt voor het in beeld brengen van o.a. gebouwen en bruggen. De FreeFlight Pro-app gebruikt u voor inspecties, fotografie en film. Met de speciale Pix4Dcapture-app kunt u ook gebieden in kaart brengen (mapping). 

senseFly eBee X
De senseFly eBee X is dé UAV voor het in beeld brengen van grote oppervlakken. De automatisch gestuurde UAV heeft een spanwijdte van 116 cm en kan eenvoudig met de hand gelanceerd worden. Door het gebruik van een extended battery pack bedraagt de maximale vliegtijd 90 minuten.

Parrot Bluegrass Fields
Parrot biedt met de Bluegrass Fields een totaaloplossing voor landbouwtoepassingen. Verbeter uw oogst door nauwkeurig de groei en gezondheid van uw gewas te volgen. De Bluegrass Fields is uitgerust met een Sequoia multispectrale en RGB-camera. Met een maximale vluchttijd van 25 minuten kunt u op 120 meter circa 65 hectare vastleggen. 

Trimble MX7 mobiel imaging systeem
De Trimble MX7 is een mobiel systeem dat snel en kosteneffectief infrastructuren in beeld brengt. Met zes camera’s (5 MP) worden 360° panoramafoto’s gemaakt. Door de geïntegreerde Applanix GNSS en inertial module levert de MX7 nauwkeurige geogerefereerde beelden. Na verwerking kunt u in de foto’s meten en geo-informatie genereren. 

Trimble MX9 mobiele scanner
De Trimble MX9 is dé nieuwe generatie mobiele scanner voor grootschalige scanprojecten. Met de MX9 kan nauwkeurige scandata worden ingewonnen terwijl er met hoge snelheid gereden wordt. Hierdoor is dit systeem uitermate geschikt voor het scannen van bijvoorbeeld wegen of infrastructuur, maar ook voor 3D-modellering van gebouwen of inventarisatie-toepassingen. De MX9 levert puntenwolken met een ongekende dichtheid en tegelijkertijd 360º geo-gerefereerde foto’s. 

Fotogrammetrie software
De gebruiksvriendelijke softwarepakketten zorgen ervoor dat u efficiënt en gemakkelijk de ingewonnen data kunt verwerken, analyseren en opleveren. U creëert o.a. Geo-gerefereerde ortho-luchtfoto’s, digitale terreinmodellen en 3D-modellen. Een overzicht van alle software voor fotogrammetrie vindt u hier.

Pix4D
De Zwitserse fabrikant Pix4D is gespecialiseerd in software-oplossingen op het gebied van fotogrammetrie en drone mapping. Of u nu foto’s neemt met een smartphone, fotocamera of drone, met Pix4D converteert u deze data eenvoudig naar geogerefereerde 2D en 3D-modellen. De kracht van de verschillende softwarepakketten is dat deze zeer gebruiksvriendelijk zijn en dat sommige processen automatisch worden uitgevoerd. Pix4D heeft een “allround pakket”, genaamd Pix4Dmapper. Daarnaast zijn er verschillende specialistische pakketten.

Trimble Inpho software
Trimble Inpho software is ontwikkeld voor het genereren van hoge kwaliteit fotogrammetrie- en laserscanningdata. Trimble Inpho bestaat uit verschillende modules, die u als één compleet systeem kunt gebruiken of afzonderlijk. Met de Geo-referencing module voert u camera kalibraties uit en genereert u triangulatiemodellen. Door gebruik van het Geo-Capturing pakket creëert u evenredig en accurate puntenwolken en DTM/DSM’s. Met behulp van Geo-Modeling kunt u puntenwolken filteren en DTM’s bewerken. De Geo-Imaging module zorgt voor orthofoto’s en maakt orthofoto mozaïeken.