25 jaar Geometius

Het bedrijf dat in 1994 met drie man sterk is opgericht, is in de afgelopen 25 jaar gegroeid tot een gezond, stabiel en innovatief bedrijf met meer dan 25 enthousiaste medewerkers.  Dat is iets waar wij erg trots op zijn!

Meer over Geometius
25 jaar

Op 1 december 2019 bestaat Geometius 25 jaar. Het bedrijf dat in 1994 met drie man sterk is opgericht, is in de afgelopen 25 jaar gegroeid tot een gezond, stabiel en innovatief bedrijf met meer dan 25 enthousiaste medewerkers.  Dat is iets waar wij erg trots op zijn! Hoe lang ken jij Geometius? Wij nemen je mee terug in de tijd en kijken graag met je naar de toekomst.

1994 
Vanuit een reorganisatie binnen Radio Holland Survey Equipment is GeoMETIUS b.v. ontstaan met Henk Schuringa als directeur. Geometius is gevestigd is Leiderdorp.

1996
Een tweede Metius-bedrijf, ComMETIUS wordt opgericht voor de verkoop van de DGPS-licenties.  Jasper Ambagtsheer wordt aangenomen om ComMETIUS een gezicht en naam te geven.

1997
Geometius wordt onderdeel van Fugro. Met de komst van twee frequentie GPS-ontvangers en een nauwkeurigheid op centimeter niveau (RTK), komt de verkoop van GPS in de landmeetkundige wereld op gang.

1998
Rob Bik versterkt het Geometius team in de functie van Technisch Commercieel Adviseur. Rob heeft een landmeetkundige achtergrond wat van toegevoegde waarde blijkt in de wereld van geodesie.

2000
In dit jaar treedt Henk Schuringa af als directeur en neemt Jasper Ambagtsheer de leiding over.  Jasper start met het opzetten van het Trimble Certified Service Center voor inhouse reparaties en onderhoud. In dit jaar werkt Geometius samen met Arcadis aan de aanleg van het RTK/GPS-netwerk voor de Betuweroute.

2001
Wat startte als een initiatief door de Trimble-gebruikers zelf, wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door Geometius; de Trimble Gebruikersdag.

2002
Geometius verhuist van Leiderdorp naar Alphen aan den Rijn.

2003
Geometius breidt haar activiteiten uit en ziet een markt voor GPS in de landbouw. De eerste RTK GPS (Autopilot) systemen worden verkocht.

2004
Hét jaar waarin Rob Bik en Jasper Ambagtsheer samen Geometius overnemen van Fugro.

2007
Geometius neemt Bartels Geodesie over en groeit naar 15 medewerkers met vestigingen in Alphen aan den Rijn, Almere en Duiven.

2009
In 2009 viert Geometius haar 15-jarig bestaan. De vestiging in Alphen aan den Rijn verhuist naar een groter onderkomen een paar deuren verderop.

25 jaar Geometius

2010
De verkoop van GPS voor landbouwtoepassingen groeit enorm. Er wordt besloten om een aparte B.V. op te richten voor de agrarische sector.  Agrometius wordt opgericht met Dennis Nijland als directeur. In dit jaar introduceert Geometius ook haar eigen webshop met een breed assortiment aan landmeetkundige accessoires.

2011
Het door Geometius opgebouwde VRSNow netwerk wordt in dit jaar operationeel. Daarnaast verhuizen de collega’s uit Duiven naar een groter pand in Arnhem.

2014
Geometius bestaat inmiddels al weer 20 jaar!

2015
Royal Reesink, een grote distributeur in de agrarische sector, neemt Agrometius over.

2017
De wegen tussen Geometius en Agrometius scheiden nu echt. Alphen en Almere voegen samen en Agrometius verhuist naar de Meern.

2018
De 15de editie van de Trimble Gebruikersdag. Met ruim 200 deelnemers is het evenement in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid.

Nu 25 jaar later…. Bedanken wij onze klanten voor het vertrouwen in Geometius en onze medewerkers voor hun inzet. Wij vieren ons jubileum op verschillende manieren samen met medewerkers, klanten en relaties. Bij een speciaal jaar hoort een bijzonder sponsordoel. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor de Hermitage.