Trimble Access is hét veldsoftware-pakket waarmee veel Trimble-gebruikers werken. Deze gebruiksvriendelijke software heeft veel mogelijkheden, waarvan sommige wellicht bij veel gebruikers nog onbekend zijn. Wij vroegen onze collega Dian Dankers, van de supportafdeling, om twee functies uit te lichten.

DTM uitzetten
In Trimble Access kun je een DTM koppelen en maken, maar wat is een DTM? “De afkorting staat voor Digitaal Terrein Model“, legt Dian uit. “Een DTM is een 3D-model waarin de hoogtes van bijvoorbeeld een oppervlak zichtbaar zijn. Dit is voor landmeters in de bouw- en infrasector een waardevolle tool, omdat je gemakkelijk de hoogtes kunt controleren. Het maakt het verschil tussen de hoogte in het veld ten opzichte van een ontwerp ook makkelijk zichtbaar. Een DTM uitzetten is een aparte functie in Trimble Access die hiervoor heel geschikt is. Hierbij is het mogelijk om een bestaande DTM te importeren en te controleren. Als we nog een stap verder gaan is het zelfs mogelijk om in Access een DTM aan te maken van ingemeten punten en het volume te berekenen”.

Continu meten
“Als je veel punten achter elkaar moet meten, dan biedt deze functie uitkomst. Met de functie ‘continu meten’ hoeft u niet bij elk punt handmatig op de knop “meet” te drukken. U kunt instellen dat dit automatisch gebeurt per tijdseenheid, afstand of bij stilstand. Als u deze functie gebruikt in combinatie met de Trimble R10 en auto-tilt functie, dan controleert Trimble Access eerst via de eBubble of de ontvanger waterpas staat, voordat het punt gemeten wordt. Dit soort handige functionaliteiten maken het dagelijkse meetwerk een stuk makkelijker”.

Breng het in praktijk
Wilt u deze functies voor het eerst proberen? Klik dan op de button voor verdere uitleg. Uiteraard kunt u ons supportteam telefonisch bereiken via 088 4366 333 of stuur uw vraag per e-mail naar support@geometius.nl.

DTM uitzetten
Continu meten

Laat kennis werken – Training Trimble Access
Wij verzorgen op verschillende niveaus trainingen over Trimble Access. Het maakt niet uit of u voor het eerst gaat werken met Trimble Access, of dat u al jaren ervaring heeft, wij hebben een passende training voor u. De eerstvolgende START-training vindt plaats op 27 juni a.s. in Almere. Kijk voor meer informatie over het complete aanbod op onze trainingspagina.