DEZE VACATURE IS INMIDDELS INGEVULD

Vind jij het leuk om in een brede rol de financiële expert te zijn? Kan jij het gesprek aangaan met de organisatie en durf je ook ‘nee’ te verkopen bij het maken van nieuwe plannen? Kan jij naast het aansturen van de administratieafdeling ook bijdragen aan verbeterslagen binnen de organisatie? Dan is de rol van financieel manager bij Geometius misschien wel iets voor jou!

Als financieel manager bij Geometius kom je te werken bij een specialist in het leveren van meetapparatuur en systemen, voor landmeetkundige, geografische en hydrografische toepassingen. Geometius is constant bezig om de beste service te leveren aan hun klanten, dit zorgt ervoor dat er veel maatwerk geleverd moet worden. Door al dit maatwerk ontstaat er op de financiële afdeling een hogere mate van complexiteit. In de rol van financieel manager ben je sparringpartner van de drie DGA’s, maar schakel je ook met de rest van de organisatie en stuur je de uitvoerende administratieve collega aan. Daarnaast werk je samen met een extern accountantsbureau.

Je bent verantwoordelijk voor een breed takenpakket. Zo ben je de koppeling tussen de financiële administratie en de business. Je bent actief betrokken bij verschillende projecten zoals het stroomlijnen (herinrichten en automatiseren) van de administratie. Daarnaast ben je bezig met het uitvoeren van analyses op de rapportages en het verbeteren van KPI’s en dashboards. Verder ben je als financieel manager verantwoordelijk voor het uitvoeren van de rapportages en de  maand- en jaarafsluitingen.

Financieel manager
Financieel manager

Verantwoordelijkheden

 • Je beantwoordt ad-hoc vragen vanuit de organisatie;
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en verzorgen van de maandelijkse managementinformatie en btw-aangiften;
 • Je stuurt een financiële medewerker aan en zorgt hier voor procesoptimalisatie;
 • Het uitvoeren van verschillende (ad-hoc) financiële analyses, oa. op KPI resultaten;
 • Verder verzorg je de maand- en kwartaalrapportages en cashflow management;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de omzet- en kostenbegrotingen, daarnaast beheer en bewaak je ook het budget;
 • Je bent verantwoordelijk voor het monitoren van de financiële performance van Geometius. Dit betekent de operationele- en financiële omzetontwikkeling en ontwikkeling van de kosten;
 • Je draagt proactief bij aan het verbeteren van diverse financiële processen en het verder professionaliseren van de managementinformatie;
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor externe partijen zoals de accountant en de Belastingdienst. Je treft onder andere de voorbereidingen, waardoor de accountant de jaarrekening efficiënt kan samenstellen.

Wie ben jij?

 • Je hebt relevante werkervaring en bent analytisch sterk;
 • Daarnaast ben je proactief, flexibel en accuraat, je neemt de verantwoordelijkheid en pakt taken zelfstandig op;
 • Je hebt een goed inlevingsvermogen, je kunt kort & helder communiceren en staat sterk genoeg in je schoenen om ook ‘nee’ te durven zeggen;
 • Je bent zowel schriftelijk als mondeling goed onderlegd in de Engelse taal;
 • Je bent goed met Excel en ervaring met Navision is een pre.

Geometius is een groeiende organisatie die haar medewerkers volop kansen biedt voor de toekomst. Het motto is dan ook dat werken leuk, leerzaam en lonend moet te zijn. Geometius is een technisch handelsbedrijf en dienstverlenende organisatie op het gebied van meetapparatuur voor data-inwinning en verwerking in de Geo- en GWW-sector. De activiteiten bestaan uit: verkoop, verhuur, installatie, systeemintegratie, training, technische ondersteuning (support), onderhoud en reparatie. Geometius heeft twee locaties, Almere en Arnhem, op deze manier kunnen ze de hele markt in Nederland bedienen. Het financiële team is voornamelijk werkzaam in Almere.

Kan jij financiële resultaten en inzichten goed onderbouwen en ben je er klaar voor om dé financiële expert van Geometius te worden? Reageer dan snel!

Financieel manager

Sollicitatieformulier financieel manager

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
   Upload hier je cv (en motivatie, tenzij al ingevuld in het tekstveld) in .PDF