Op dit moment is versie 2019 uit. Hierin zijn vele verbeteringen doorgevoerd en nieuwe functies beschikbaar. In dit artikel lichten wij drie features verder uit.

Web Map Services (WMS)
Vanaf versie 2019 is het mogelijk om een WMS-service als achtergrondkaart te gebruiken tijdens het meten. De web map services zijn een gemakkelijke manier om bestaand kaartmateriaal te raadplegen. Het is dus niet meer nodig om vooraf kaarten voor te bereiden, wat een hoop tijd bespaart. De beschikbare WMS zijn afhankelijk van de locatie.

Probeer het zelf
Om een web map service te gebruiken, voegt u de WMS toe en voert u de URL in die u gebruikt om data bij die service op te halen. Trimble Access slaat de configuratie-informatie voor elke WMS in een .wms configuratiebestand op in de map Trimble Data\ System files. Wanneer u met de WMS verbonden bent, kunt u de zichtbaarheid van WMS-lagen (inclusief sublagen) op het scherm “Actieve kaart” instellen. Voor meer informatie raadpleegt u het onderwerp web map services (WMS) in de Trimble Access Help.

 

CAD-werkbalk
Deze handige werkbalk is terug van weggeweest. De CAD-werkbalk is op elke kaart zichtbaar (aan de rechterzijde van de kaart). Door gebruik van de iconen kunt u versneld een lijn, boog of polygoon op de kaart aanmaken terwijl u punten meet. Ook kunt u features tekenen met behulp van punten die al in de job aanwezig zijn. Het is dus niet meer nodig om deze uit de codebibliotheek te selecteren. Voor meer informatie raadpleegt u het onderwerp CAD-werkbalk in de Trimble Access Help functie.


Werken met BIM/IFC- modellen
Ook op dit onderwerp zijn er vernieuwingen. U kunt nu bijvoorbeeld het middelpunt van een object in coördinaten bepalen en dit direct uitzetten. Dit kan eenvoudig door het object aan te klikken in het IFC-model. Houd het object iets langer vast en vervolgens verschijnt er een pop-up met nieuwe functies.

 

Alles over Trimble Access 2019
Er zijn nog veel meer verbeteringen doorgevoerd en nieuwe functies toegevoegd waaronder:

  • Verbeteringen van de SX10-scandata
  • Nieuwe functies en kenmerken in de wegenmodule
  • Ondersteuning van binnenkort te verwachten Trimble T7

De uitgebreide releasenotes kunt u via de button hieronder downloaden.

Heeft u een Zekerheidsplan? Dan kunt u Trimble Access 2019 downloaden via de Trimble Installation Manager. Heeft u geen Zekerheidsplan of heeft u vragen over versie 2019 of het updaten van uw veldboek? Dan kunt u contact opnemen met onze supportafdeling via 088 4366 333 of stuur een e-mail naar support@geometius.nl.

Download releasenotes
Lees meer over Trimble Access