De Zwitserse fabrikant Pix4D is gespecialiseerd in software-oplossingen op het gebied van fotogrammetrie en drone mapping. Of u nu foto’s neemt met een smartphone, fotocamera of drone, met Pix4D converteert u deze data eenvoudig naar geogerefereerde 2D en 3D-modellen. De kracht van de verschillende softwarepakketten is dat deze zeer gebruiksvriendelijk zijn en dat sommige processen automatisch worden uitgevoerd. Pix4D heeft een “allround pakket”, genaamd Pix4Dmapper. Daarnaast zijn er verschillende specialistische pakketten.

Pix4Dcapture 
Met de Pix4Dcapture app kunt u een vluchtplan maken en uitvoeren vanaf een IOS/Android apparaat. Pix4Dcapture ondersteunt de grootste merken waaronder DJI en Parrot. Er zijn 3 verschillende missies die u kunt plannen of u kunt de drone handmatig besturen. Tijdens de vlucht heeft u een zogenaamde mapview en cameraview. Voor een gestroomde workflow is het mogelijk om de data direct te synchroniseren naar Pix4Dcloud, zodat de dataverwerking meteen start.

Pix4D-Geometius
Pix4D-Geometius

Pix4Dmapper 
Met een paar muisklikken verwerkt u luchtfoto’s tot een geogerefereerde orthofoto, 3D-model of puntenwolk. De verwerking van uw luchtfoto’s is volledig geautomatiseerd met Pix4Dmapper. Wilt u op detailniveau de data beoordelen of bewerken? Dat kan met de Raycloud en Mosaic functies. Hiermee heeft u controle over paspunten en meet u oppervlakten en volumes. Het eindresultaat exporteert u vervolgens eenvoudig naar een GIS, CAD of een willekeurig fotogrammetrie softwarepakket. Lees meer in onze webshop »

Pix4Dfields
Haal het maximale uit uw oogst door de groei van uw gewas te analyseren met Pix4Dfields. Voor een snelle inspectie bekijkt u de RGB-beelden en markeert u de plekken die extra aandacht vereisen. Met de multispectrale beelden kunt u een uitgebreide analyse maken. Dankzij Pix4Dfields bent u niet meer afhankelijk van derden en heeft de basis in huis om tijdig en zeer precies te bepalen waar water, mest of bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Lees meer in onze webshop »

 

Pix4D-Geometius

Pix4Dsurvey
Met Pix4Dsurvey kunt u op een laagdrempelige wijze data vectoriseren. Combineer verschillende bronnen (onder andere dronebeelden en 3D-scans) en grote projecten met elkaar in één bestand. U kunt verschillende formaten gelijktijdig gebruiken. Denk hierbij aan Pix4Dmapper, las en laz-bestanden. Als u alles compleet heeft kunt u met de geïntegreerde vectorisatietools onder andere punten, lijnen en oppervlakken tekenen. Vervolgens exporteert u het resultaat in het juiste formaat naar een CAD of GIS pakket naar keuze. 

Pix4D-Geometius

Pix4Dreact
In een noodsituatie kan het van levensbelang zijn om snel afbeeldingen om te zetten naar kaarten, zodat er een nauwkeurig overzicht van de situatie is. Pix4Dreact biedt dé oplossing voor het snel verwerken van dronedata voor openbare veiligheid, verkeersongevallen, humanitaire hulp en bij rampenbestrijding. Met Pix4Dreact zet u in enkele minuten luchtfoto’s om in 2D-kaarten. Verbind uw kaarten met wat u op de grond ziet en meet of markeer plaatsen die van belang zijn.

Pix4Dcloud
Met de Pix4DCloud verwerk je eenvoudig foto’s vanuit drones, kraan- of handheldcamera’s tot 3D-modellen in het Pix4DCloud platform. Dit Cloudplatform is vanaf elke webbrowser te openen, waardoor u makkelijk data kunt delen en op afstand kunt bekijken. Daarnaast zijn er diverse analysetools beschikbaar, waaronder de mogelijkheid om metingen uit te voeren en volumes te vergelijken.  Met Pix4Dcloud Advanced kunt u ook gebruik maken van de CAD-overlay tool,  automatische GCP- markering en kunt u een tijdlijn bekijken. Lees meer in onze webshop »

Meer informatie en advies
Wist u dat u voor de aanschaf van een drone ook bij ons terecht kunt? Wij begeleiden u van aanschaf tot aan operationele inzet en helpen u bij de eventuele aanvraag van een ROC-vergunning. Voor vragen of meer informatie over Pix4D en drones kunt u ons telefonisch bereiken op 088 4366 300 of vul ons contactformulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
Bekijk drone aanbod

Praktijkvoorbeelden