De infrastructuur is constant in beweging. Nieuwe wegen worden aangelegd, bestaande wegen worden verlegd en er worden nieuwe objecten gebouwd. Maar de ondergrondse infrastructuur zien we niet met het blote oog. Hiervoor moet een KLIC-melding aangevraagd worden. De KLIC-database bevat alle de locatie van kabels en leidingen die onder de grond liggen. Maar dit staat op papier. Met Trimble SiteVision brengt u de papieren gegevens naar de exacte locatie door gebruik van nauwkeurige positionering en augmented reality. U kunt dus precies zien waar de kabels en leidingen liggen, zodat u weet waar u wel en niet kunt graven.

Hoe werkt het?
We starten met het omzetten van de KLIC-data naar een leesbaar formaat voor SiteVision, inclusief het bijbehorende coördinatenstelsel, rules-bestanden en richtlijnen voor kabels en leidingen. Vervolgens kunnen we door gebruik van het SiteVision systeem de kabels en leidingen visualiseren op de exacte locatie.

Praktijkvoorbeeld: Graafprofiel voor een laadpaal
In de onderstaande demo laat collega David van Schoonhoven zien hoe hij met behulp van KLIC- data op veilig wijze een graafprofiel kan maken voor een laadpaal (voor een elektrische auto). Hierbij kan hij zien waar de elektriciteitskabels liggen en hoe er efficiënt een geul gegraven kan worden naar onze toekomstige laadpaal. Niet alleen kan hij zien waar alles ligt, maar ook hoeveel m3 grond er verzet moet worden, hoe diep er gegraven kan worden en zelf het eindresultaat. En dat allemaal zonder een schep in de grond te hebben gezet! Daarnaast is het ook mogelijk om controle-maten te meten van ons model naar de werkelijkheid om te kijken of het allemaal past. Kijk met ons mee!

Mission SiteVision
Wij willen aan iedereen de waarde van SiteVision laten zien. Wij verzorgen de komende tijd door heel Nederland demonstraties en komen ook graag bij u langs. Wilt u weten wat SiteVision voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 088 4366 300 of klik op de onderstaande button.

Neem contact met mij op