De inwoners van Noord-Holland voorzien van voldoende en kwalitatief hoogstaand drinkwater. Dat is de kerntaak van PWN waterleidingbedrijf. Het bedrijf zuivert oppervlaktewater tot drinkwater op verschillende plaatsen in de provincie en het duingebied. Ze investeren in de drinkwatervoorziening, maar ook in de duinen.

Als duinbeheerder zorgen zij ervoor dat de duinen gezond blijven. Duinen zijn ook een onmisbare schakel in de kustbescherming en hebben een cruciale rol in het proces van drinkwaterzuivering. Daarom zetten biologen, ecologen, boswachters, vrijwilligers zich elke dag in voor een gezond en toekomstbestendig duingebied.

Nauwkeurig projecten voorbereiden
Boswachter Natasja Nachbar werkt samen met collega’s en vrijwilligers aan het proces van drinkwaterzuivering. Denk aan het voorbereiden van projecten voor de vervanging van een drinkwaterleiding of nieuwe drinkwatertransportleidingen. Sinds 2019 werkt Natasja met Trimble Catalyst: “Het was even wennen om te werken met de applicatie, maar nu kunnen we snel en flexibel gebruik maken van Catalyst. Het voordeel is, volgens Natasja en collega’s, dat je een handzame meetoplossing hebt zonder grote investeringen. Je betaalt naar gebruik en wanneer je het nodig hebt, is het beschikbaar. Waar vroeger plaatsbepaling handmatig gebeurde, is er nu een compacte en effectieve oplossing beschikbaar.

Natasja gebruikt het bij het voorbereiden van projecten. Ze brengt de omgeving in kaart met behulp van Catalyst. Natasja vertelt: “Met Trimble Catalyst kun je heel gedetailleerd zaken aangeven. Op dit moment werk ik met een aantal vrijwilligers aan een project in de duinen. Ik kan aangegeven welke beplanting moet blijven en welke niet. Op deze manier weten vrijwilligers precies wat er van ze verwacht wordt. Dat werkt prima.”

Natasja is tevreden over Catalyst, maar wat soms lastig is, is het bereik. Ze vertelt: “In afgelegen gebieden werkt de applicatie niet altijd. Dat ligt natuurlijk aan de internetverbinding en niet aan het programma.”

Meer informatie?
Trimble Catalyst is een service voor nauwkeurige GNSS-positionering op een smartphone of tablet. Catalyst is speciaal ontworpen voor incidenteel gebruik en kan als maandlicentie of 10-uurs bundel besteld worden. Het grote voordeel van Trimble Catalyst is dat er alleen betaald wordt voor de nauwkeurigheid die klanten op dát moment nodig hebben. Het enige wat u naast Trimble Catalyst nodig heeft, is de compacte DA-1 antenne en een app om in te meten, zo simpel het.

Wilt u meer weten over Trimble Catalyst? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer +31 884 366 300
Wilt u nog meer video’s bekijken over de toepassingen van Catalyst? Kijk dan eens hier. 

Bekijk video’s