Wim Egberts werkt al sinds 2006 voor Geometius. Hij is een ervaren collega met enorm veel kennis. Wij praten met Wim over zijn passie voor het vak en de techniek.

De eerste vraag die wij Wim stellen is: hoe ben je in het vak terecht gekomen? “Ik ben via een bekende uit Lochem op het landmeetkundige spoor gezet”, begint Wim. “Ik was net klaar met de LTS en had geen idee wat ik wou worden. Hij ‘stuurde’ mij naar de landmeetkundige opleiding aan de MTS in Hengelo. “Jij kunt toch niet stilzitten achter een bureau en je kijkt de hele dag naar buiten”, zei hij. Gek genoeg heb ik nooit als landmeter zelf buiten gemeten, maar ben met een tussenjaar in de militaire dienst in de verkoop terecht gekomen bij Optronics. Optronics was destijds dealer van AGA Geodimeter wat nu Trimble is en in Nederland grotendeels door Geometius vertegenwoordigd wordt”.

Wim Egberts & Geodimeter
Wim Egberts demonstratie

Techniek, klanten en vrijheid
Voor Wim zijn dit dé belangrijkste succeselementen, waardoor hij al zolang bij Geometius werkt. “Ik geniet van de techniek en de ontwikkeling ervan”, vervolgt Wim. ”Je groeit als persoon mee in nieuwe meetmethodieken en instrumenten. Omdat Geodimeter en nu Trimble zeer innovatief zijn zit ik al jaren bovenop alle nieuwe ontwikkelingen. De technische innovaties zijn indrukwekkend. Met de Trimble VX Robotic Total Station met scanfunctie kon je in 2007 heel snel 15 punten per seconde reflectorloos scannen. Snel toch?”, zeg Wim lachend. “Je kunt je dat haast niet meer voorstellen, aangezien je met de huidige scanners 1 miljoen punten per seconde scant.”

“Bij veel klanten uit het eerste uur kom ik nog steeds over de vloer, onlangs nog bij de gemeente Capelle aan den IJssel, SSC de Kempen, de politie en de gemeente Almere. De diversiteit aan klanten en de vakgebieden waarin zij werken vind ik erg interessant. Ik vind het erg leuk om met klanten mee te denken in oplossingen en nieuwe mogelijkheden, zonder echt commercieel te zijn. Het klantcontact tijdens beurzen, evenementen en demonstraties heeft weer een andere dimensie en dat maakt het salesvak afwisselend. Helaas ligt dit laatste vanwege de coronacrisis al een tijdje stil. Ik krijg veel vrijheid van Geometius en kan mijzelf zijn. Ik beheer mijn eigen agenda en krijg ook op vele vlakken de ruimte, waaronder mijn specialisatie in scanning.

Wim Egberts en scanning

Scanning
”Al een aantal jaren zie je dat scanning als meetoplossing groeiende is. De point cloud dient steeds vaker als basis voor het ontwerp en kent vele toepassingen. BIM, het digitale Bouw Informatie Model waarin data wordt beheerd en gedeeld, is steeds vaker een standaard en daarmee wordt de roep naar een point cloud steeds groter. Een mooie gelegenheid om mee te groeien in deze ontwikkeling. Ik kan bestaande en nieuwe relaties met deze kennis verder helpen in de vragen die zij krijgen van hun opdrachtgevers. Het mooie van dit wederzijdse groei-effect is dat de klant met zijn bestaande apparatuur, de Trimble S-serie Total Station in combinatie met bijvoorbeeld de nieuwe Trimble X7 scanner metingen kan combineren en verwerken in Trimble Business Center. Ook hier is de innovatie weer wat mij geboeid houdt”, sluit Wim af.

Word een collega van Wim
Denk jij nou “dit past ook helemaal bij mij”. Dan komen wij graag met jou in contact! Wij zoeken momenteel een Accountmanager en Junior Sales Engineer, dus wie weet word jij de nieuwe collega van Wim. Klik hier om alle vacatures te bekijken.