Bart van Gorp was op 1 januari 2022 alweer 12,5 jaar in dienst bij Geometius en dat konden we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Tijd voor een nadere kennismaking met Bart.

Bart verteld: “Voor Geometius heb ik 24,5 jaar bij Radio Holland gewerkt. Na de Hogere Zeevaartschool in Vlissingen heb ik als Radio Officier, ook wel bekend als Marconist of Sparks, vijf jaar gevaren bij de Koopvaardij en veel van de wereld gezien. Ik ben in 1988 aan de wal gekomen als Technicus bij de Afdeling Mobilofonie in Amsterdam Osdorp, waar ik de gereedschapskoffer van Piet van Dijk overnam. Reparaties en onderhoud aan allerlei apparatuur variërend van PTT pagers, portofoons, politie- en brandweernetten tot aan Korte Golf zendontvangers en satelliet telefoons. In de negentiger jaren ben ik regelmatig naar het buitenland geweest voor diverse technische klussen.”

“Na een periode van reorganisaties bij Zenitel, zoals de landdivisie van Radio Holland nu heette, werd ik daar in 2007 overtollig. Na kort wat anders technisch te hebben gedaan, ben ik in 2008 via Connect begonnen bij Geometius waar ik Piet weer tegenkwam. Ik begon bij Geometius met de productie van de 19-inch racks voor Rijkswaterstaat. In die tijd was Bartels in Almere door Geometius overgenomen. Het was een drukke tijd voor mijn collega’s die zich met Total Stations bezig hielden. Daarna heb ik mijn opleiding bij Trimble gevolgd en ben ik begonnen met het onderhoud aan Trimble apparatuur. Nieuw voor mij was het optische aspect van de apparatuur.”

Bart vervolgt: “Het contact met klanten, het repareren en kalibreren van hun Trimble toestellen, de samenwerking met collega’s met af en toe wat droge humor, vind ik leuk en dat maakt dat de jaren voorbijvliegen. In de afgelopen jaren heb ik regelmatig wat ‘specials’ gemaakt voor klanten waarbij ik technisch uitgedaagd werd. Als het dan uiteindelijk werkt en de klant tevreden is, geeft dat voldoening.”

“Andere hoogtepunten uit mijn tijd bij Geometius tot nu toe, zijn de Trimble gebruikersdagen, het tripje naar Londen, mijn bijdrage aan de BHV, de kalibratie van de eigen meetapparatuur en senseFly drones. De grootste verandering de afgelopen 12,5 jaar vind ik het samenvoegen van Alphen en Almere. Dingen die hetzelfde zijn gebleven is de Geometius cultuur; dat valt niet goed uit te leggen, dat moet je ervaren.”

De komende jaren hopen wij nog te mogen genieten van onze collega Bart, tot aan zijn pensioen!