Remco Versluijs is Landschapsecoloog bij Stichting Bargerveen en huurt met enige regelmaat de Trimble R10 GNSS-ontvanger. Deze keer kreeg hij de nieuwe Trimble R12i mee en wij vroegen hem naar zijn ervaring.

“Ik heb de R12i gehuurd om de maaiveldhoogte van boorgaten en waterstanden in watergangen in te meten”, vertelt Remco. “We gebruiken deze gegevens om de samenhang tussen grondwaterstanden en het oppervlaktewatersysteem inzichtelijk te maken. Hiervoor hebben we op 35 locaties grondboringen uitgevoerd (bodemopbouw). Een deel van de boorgaten lagen in het bos. Met de Trimble R10 GNSS-ontvanger was meten in het open veld prima, maar ik kreeg in een beboste omgeving vaak maar lastig een fix.

Stichting Bargerveen

v.l.n.r. Ilse Diepeveen en Louise Franssen beschrijven de bodemopbouw.

Stichting Bargerveen

“Nu heb ik met de Trimble R12i op diverse plekken in het bos en langs bosschages gemeten, zonder enig probleem. De R12i is voor mij dus een echte verbetering en maakt het mogelijk om ook in het bos mijn peilbuizen of boorlocaties zonder grote afwijkingen in te meten ten opzichte van NAP”.

Huur en ontdek
Door het huren van de Trimble R12i heeft Remco zelf de nauwkeurigheid en werking in eigen werkgebied kunnen ervaren. Ben jij ook benieuwd naar de Trimble R12i of één van de andere systemen uit ons huurportfolio? Klik dan op de onderstaande button of bel ons op 088 4366 300, wij adviseren je graag.