De eerste Trimble SX10 Scanning Total Station in Nederland is deze maand geleverd aan het civieltechnisch advies- en managementbureau InVra plus uit Haren.

InVra plus heeft sinds 2010 een eigen landmeter die uitgerust is met een Trimble GPS-set en een Trimble Total Station. Nu het tijd was voor het vernieuwen van de apparatuur is er ook gekeken hoe er voldaan kan worden aan de complexere vragen van opdrachtgevers m.b.t. nieuwe ontwerpen en aanpassingen in bestaande situaties.

Bij de inventarisatie viel één toestel op, de Trimble SX10. Een groot voordeel voor InVra plus is dat er gescand en conventioneel gemeten kan worden met één toestel, hierdoor kan er efficiënt gewerkt worden. Bijkomend voordeel is dat alle metingen (zowel Total Station als scan), i.c.m. de Trimble R10 GNSS-ontvanger, in coördinaten uitgevoerd kunnen worden. Het is hierdoor ook niet meer nodig om de scans van verschillende standplaatsen samen te voegen tot één geheel. Dit gebeurt nu automatisch.

De nieuwe SX10 gaat breed ingezet worden. Van spoormonitoring en het meten van zakbaken tot aan topometingen en het scannen van aansluitingen t.b.v. een brugontwerp.

Lees meer over InVra plus »

Lees meer over de Trimble SX10 »

 

IMG_0153
(Dhr. G. Hoen, InVra plus en Wim Egberts, Geometius)