De meeste drone-gebruikers kennen Pix4Dmapper wel, maar Pix4Dmatic is relatief nieuw. Hoog tijd om te ontdekken wat Pix4Dmatic te bieden heeft. Collega Walter Jansz deelt zijn eerste bevindingen.

Nieuwe gebruikersinterface
“Met Pix4Dmatic kun je snel een puntenwolk of een ander eindproduct uit dronefoto’s genereren”, vertelt Walter. “Het eerste dat opvalt is een nieuwe  gebruikersinterface. Zo is er in één oogopslag te zien wat de nauwkeurigheid van je project is, zijn de processing opties overzichtelijk ingedeeld en kun je gemakkelijk tussen verschillende projecten wisselen. Ook is er een directe koppeling met Pix4Dsurvey waarin je CAD en GIS data uit het verwerkte project kunt vectoriseren.

Pix4Dmatic

Bovendien is het markeren van GCPs ook vergemakkelijkt en dit kan op eenvoudige wijze gedaan worden, voordat je een project gaat verwerken”.

RD2018 geoïde (NAP hoogte) wordt ondersteund
“Waar in Pix4Dmapper alleen de EGM geoïdes worden ondersteund, is er in Pix4Dmatic een keuze in diverse custom geoïde modellen. In de ondersteunde geoïde modellen zit ook de RD2018 geoïde voor de automatische transformatie naar NAP hoogte”.

Snelle processing en ontwikkelingscyclus
“Pix4Dmatic software kent een snelle onwikkelingscyclus en elke drie weken is er een nieuwe preview- of definitieve versie beschikbaar. Daarnaast is het verwerkingsproces van de foto’s geoptimaliseerd, waardoor er bij grotere projecten een snellere verwerkingstijd behaald kan worden”.

Pix4matic

Het verschil met Pix4Dmapper
“Ik denk dat Pix4Dmatic ook interessant kan zijn voor mensen die nu met Pix4Dmapper werken. De snelle verwerkingstijd bij grote projecten en de gestroomlijnde workflow waarmee een puntenwolk gegenereerd  kan worden voor gebruik in third-party software zijn grote voordelen”. 

Test het zelf
Wil jij een keer Pix4DMatic uitproberen? Dan kan! Klik op de onderstaande button en vraag vandaag nog een proeflicentie aan. Heb je nog een vraag? Dan kun je ons bereiken op 088 4366 300.

Proeflicentie aanvragen