Nu onze manier van werken ineens anders ingericht moet worden zijn wij op zoek naar het nieuwe normaal. Maar wat is dat precies?
Binnen Geometius zijn veel processen makkelijk aan te passen naar de 1,5 meter regel, maar zodra je in contact wilt komen en blijven met (potentiële) klanten wordt het lastig.

1,5 meter demonstraties
Emiel Verdel, Sales Engineer bij Geometius is sinds het begin van het Coronavirus nog steeds aan het werk. Vanuit huis werken is geen probleem en klanten eerste informatie verstrekken over de mogelijkheden ook niet. “Dit kan nu via een videomeeting”, vertelt Emiel.  “Als een klant geïnteresseerd is in één van onze producten, dan is een demonstratie natuurlijk essentieel bij het maken van de juiste beslissing. Je wilt met eigen ogen zien hoe een instrument werkt en een uitgebreide uitleg krijgen over de functionaliteiten. En dan is 1,5 meter afstand houden eigenlijk niet mogelijk”. Emiel heeft hier inmiddels een slimme oplossing voor bedacht.

 

Demonstratie op afstand
Demonstratie op afstand

Een extra paar ogen
Bij een demonstratie kan iedereen op 1,5 meter afstand het fysieke instrument wel in actie zien. Je ziet alleen niet wat er op het veldboek of de tablet gebeurt en dat is juist een belangrijk onderdeel. Vaak kun je op een veldboek en/of tablet het instrument aansturen en de voortgang bekijken. Wat we dus nodig hebben is een extra paar ogen. “Als ik nu naar een demonstratie ga dan neem ik een extra tablet mee”, legt Emiel uit. “Op deze tablet staat TeamViewer. Tijdens de demonstratie deel ik het scherm van mijn veldboek en zo kan de klant veilig, op 1,5 meter afstand, precies zien wat ik ook zie. Ook kan ik met de klant meekijken als hij het veldboek bedient en kan zo de gewenste uitleg geven. Het is zelfs mogelijk dat collega’s op kantoor meekijken, waardoor een demonstratie voor een grote groep dus ook mogelijk is. Ik heb al een aantal demonstraties in het nieuwe normaal verzorgd en ik krijg veel positieve reacties. Ik verwacht dat deze nieuwe manier van demonstreren niet alleen nu heel goed werkt, maar ook in de toekomst goed bruikbaar zal blijven.”

Demonstratie aanvragen
Heeft u interesse in één van onze producten, maar heeft u tot nu toe nog geen afspraak gemaakt vanwege 1,5 meter beperking? Dan plannen wij graag een afspraak met u in. Klik op de onderstaande button of neem telefonisch contact met ons op via 088 4366 300. 

Demonstratie aanvragen