De BathySurvey app maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze hydrografische metingen uit te voeren. De app is recent geoptimaliseerd voor Trimble Access 2018 en 2019.

De meerwaarde van de BathySurvey app
Het koppelen van waterdieptes aan een positie is een bestaande functionaliteit in Trimble Access. De door Geometius ontwikkelde BathySurvey app voegt extra functionaliteiten toe. De app geeft een grafische weergave van het waterbodem verloop en heeft de mogelijkheid om instellingen van het echolood desgewenst aan te passen. Een Barcheck Wizard is ingebouwd om de geluidssnelheid van het akoestische signaal in water te bepalen, waardoor er nog nauwkeuriger gemeten kan worden. De BathySurvey app werkt met zowel single- als dual frequency echoloden.

Onderzoek optimalisatie
Duncan Croonen, 4de jaars student Ocean Technology aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz, heeft de BathySurvey app de laatste maanden grondig getest. Tijdens zijn afstudeeropdracht heeft hij de functionaliteiten en werking van de app onderzocht. Daarnaast heeft Duncan verschillende tests uitgevoerd en aanbevelingen gepresenteerd. Mede dankzij de bijdrage van Duncan, is de BathySurvey app nu optimaal.

Complete en compacte oplossing
Bent u op zoek naar een complete en compacte oplossing voor het uitvoeren van hydrografische metingen? Dat biedt het echolood van fabrikant Echologger samen met de BathySurvey app dé oplossing.

Het echolood is ultralicht, compact en eenvoudig aan te sluiten op uw laptop, PC of veldboek via een USB-poort. U bent niet meer afhankelijk van externe stroomvoorziening of batterijen. Indien gewenst is het echolood ook leverbaar met een (waterdichte) RS232 aansluiting. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende frequenties die variëren van 50kHz tot 1MHz. Gebruik de BathySurvey app op de Trimble TSC7 of Trimble T10 tablet en u heeft een compacte en complete meetoplossing.

Lees meer over Echologger
Neem contact met mij op