Van scan tot complete renovatie, dat is het onderwerp van een artikel dat onlangs verscheen in BIGnieuws. FACTO GEO legt uit hoe zij de nieuwe Trimble X7 scanner inzetten bij de voorbereidingen van renovaties.  

Van scan tot complete renovatie

“Voor de Jaren ‘30 architect scannen we te verbouwen panden in. Hierbij kijken we goed naar de wensen van de architect. Wat willen ze verbouwen? Welke ruimtes zijn belangrijk?

Goede afstemming met de klant over de te scannen interessegebieden zorgt namelijk voor het beste eindresultaat: een efficiënte levering, waar de klant gedurende het gehele project mee uit de voeten kan. De scans brengen de gewenste delen van het object nauwkeurig in beeld en de architect kan de bestaande bouwtekeningen verifiëren met de scans”, licht Tom toe.

“De scan bestaat uit een ‘puntenwolk’ van meetpunten. Zowel de binnenkant als de buitenkant van het gebouw staat tot in detail op de scan: je scant wat je ziet. Deze techniek is uiterst handig als bij een renovatieproject snel de afmetingen van een gebouw moeten worden achterhaald. Ook maakt de scan scheefstand in het oude pand zichtbaar.

Na het inmeten worden alle losse scans door ons aan elkaar gerekend en leveren wij één puntenwolk van het pand aan de architect. Met behulp van de puntenwolk maakt de architect een accuraat 3D-model van het gebouw wat als basis dient voor ontwerpen van verbouwingen en totaal renovaties”, legt Tom uit.

Het complete artikel lees je hier >>>

 

FACTO GEO X7