Trimble Business Center 5.0

In deze nieuwe versie van Trimble Business Center zijn er een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd. Op deze pagina vindt u alle informatie over de noviteiten en de nieuwe licentiestructuur.

Verandering licentiestructuur

De Heavy Construction Edition en de Geospatial Edition van Trimble Business Center zijn samengevoegd, waardoor er één totaalpakket is ontstaan waarin er ook specifieke modules beschikbaar zijn voor constructietoepassingen en (wegen)bouw. Als gevolg hiervan is ook de licentiestructuur veranderd. De Base licentie is niet meer leverbaar. In de nieuwe structuur sluit de Field licentie het meest aan op de functionaliteit die de voormalige Base licentie bood. Heeft u nu een Geospatial en Heavy Construction Edition? Dan adviseren wij u graag bij de keuze van de juiste licentie op het moment dat deze verlengd moet worden.

Trimble Business Center is vanaf nu leverbaar in acht verschillende licenties, de gratis View licentie en de zeven hieronder weergegeven betaalde versies.

 

Wij beschrijven hieronder de drie belangrijkste licenties:

 • Field 
  Deze licentie heeft “third party” exportfuncties en basis CAD-functionaliteiten. U kunt GNSS-, Total Station,- en waterpasdata verwerken (incl. feature codes). De functionaliteit komt hiermee grotendeels overeen met de functionaliteit die de Base licentie bood.
 • Intermediate
  Met dit pakket is GNSS-postprocessing mogelijk. Verder kunt u met oppervlakken, puntenwolken, labels en achtergrondkaarten werken. Netwerk en traverse vereffening is in Intermediate ook beschikbaar. Deze licentie is nu tijdelijk en onder voorwaarden gratis beschikbaar voor voormalige Base-licentie houders.
 • Advanced
  Met de licentie Advanced kunt u macro’s maken en toepassen. Daarnaast kunt u Trimble Vision-foto’s  verwerken en zijn er mogelijkheden voor het werken met modellen voor wegen en corridors. Ook beschikt u over geavanceerde publicatie tools, 3D pdf-export en corridors. 

 

De complete brochure met een beschrijving van alle licenties kunt u hier lezen of downloaden »

Optionele modules

Naast de basislicenties zijn er verschillende, specialistische modules beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld op het gebied van luchtfotogrammetrie, GIS en Mobile Mapping, extra functionaliteit aan Trimble Business Center toevoegen. Voor een beschrijving van de eigenschappen en functionaliteiten van alle modules, kunt u de brochure  hier lezen of downloaden »


Fotogrammetrie module

GIS module

 

Belangrijke functionele veranderingen versie 5.0

 • Data-integratie met terrestrische scandata en mobiel karteren ( Scanning module & Mobile Mapping module)
 • Macro’s; Het gebruik van IronPython scripts om je eigen commando’s te schrijven (Survey Advanced)
 • Verbeterde CAD-functies voor o.a. gebruik met Autodesk/AutoCAD software (vanaf Field Data beschikbaar)
 • Verbeterde puntenwolktools (Scanning module)

Lees hier de volledige releasenotes »

Upgrade naar Trimble Business Center Intermediate

Gebruikers met een geldig Extra of Totaal Zekerheidsplan ontvangen van Trimble kosteloos een upgrade naar Intermediate. Zodra u versie 5.0 installeert wordt uw Base licentie automatisch geupgrade naar een Intermediate licentie.  Op het moment dat uw licentie verlengd moet worden bespreken wij samen met u welk pakket het meest geschikt is. 

Voordelen Intermediate

Onderstaand ziet u de extra functionaliteiten die u straks tot uw beschikking heeft:

 • Werken met oppervlakken en berekenen van volumes
 • Puntenwolken verwerken
 • Punten genereren uit een CAD-bestand
 • Werken met labels en achtergrondkaarten
 • Georefereren PDf’s en afbeeldingen

Om optimaal te kunnen ervaren wat deze voordelen voor u kunnen betekenen, organiseren wij op dinsdag 29 januari een speciale introductietraining.  Meer informatie & aanmelden »


Oppervlakken en volumes berekenen

Puntenwolken verwerken

Update installeren

U kunt, indien u een geldig onderhoudsplan heeft voor Trimble Business Center, de update installeren door op de onderstaande link te klikken:

Installeer versie 5.0 »

Heeft u geen onderhoudsplan maar wilt u wel graag updaten naar versie 5.0? Geen probleem, tegen een gereduceerd tarief is het mogelijk om naar versie 5.0 te upgraden. Neem hiervoor contact met ons op via 088 4366 300.

Voor overige vragen of hulp bij het updaten van uw licentie kunt u contact opnemen met onze supportafdeling via 088 4366 333.

10-12-2018|