Gericht op specifieke onderwerpen en interactief, dat zijn de GeoWeet sessies die wij komend najaar organiseren. De sessies lopen uiteen van productgerichte onderwerpen tot praktijkgerichte sessies die je laten kennis maken met nieuwe meetmethodes. Het maakt niet uit of je al kennis hebt over de onderwerpen of ervaring met de instrumenten, de GeoWeet sessies zijn voor iedereen interessant. Vanwege het interactieve karakter zijn er per sessie een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Zie je een sessie waaraan je wilt deelnemen? Dan adviseren wij je niet te lang te wachten met aanmelden.

Donderdag 30 september
Ochtend : 10.00 – 12.00 uur       Maak kennis Trimble Connect 
   
Wij nemen je mee in de wereld van Trimble Connect: De verbinding tussen het veld en kantoor. Er is veel meer dan alleen het delen van bestanden vanuit het veld naar kantoor en dat laten wij jou graag zien. Met verschillende praktische voorbeelden weet jij aan het einde van de sessie welke voordelen en functies Trimble Connect te bieden heeft. 
      
Middag:  13.00 – 16.00 uur        Eenvoudige hydrografische metingen voor landmeters   
Deze interactieve GeoWeet sessie is bedoeld voor landmeters met weinig of geen hydrografische kennis en/of ervaring en geeft antwoord op de vraag hoe je relatief eenvoudig een hydrografische meting kunt uitvoeren. Tijdens deze middag komt een stuk achtergrondinformatie (de theorie) aan bod, de verschillende type echoloden (de apparatuur) en de data inwinning- en verwerking (de software). Daarnaast zullen er demonstraties plaatsvinden en kan er zelf gevaren worden met een USV (op afstand bestuurbare boot).

Vrijdag 1 oktober
Ochtend: 9.00 – 12.00 uur           Scannen met de Trimble SX12 & Trimble X7

In deze productgerichte sessie laten wij de workflows zien van de Trimble SX12 scanning total station en X7 scanner. We vertellen je alle ins en outs over deze high end scansystemen en verzorgen een live demonstratie, waarbij er ook aandacht is voor de resultaten in Trimble Business Center.

Middag: 13.00 – 16.00 uur           GeoSLAM: mobiel scannen met SLAM-techniek  
Ontdek hoe je met een handzaam en mobiel systeem snel 3D-data kunt verzamelen. We vertellen je alles over de mogelijkheden van binnen en buiten scannen door gebruik van SLAM-techniek. Wij laten door verschillende praktijkvoorbeelden zien hoe breed je deze meettechniek kunt gebruiken en uiteraard gaan we dit in praktijk laten zien. Ben jij op zoek naar een handzaam scansysteem of heb jij deze techniek als eens eerder willen testen? Dan mag je deze sessie niet missen!         

 

GeoWeet sessie
GeoWeet sessie
GeoWeet sessie

Donderdag 7 oktober
Ochtend : 9.00 – 12.00 uur       Radartechniek in de praktijk

Deze sessie is voor iedereen die interesse heeft in radartechniek. Of het nu gaat om het in kaart brengen van kabels en leidingen zonder te graven of boren, of het onderzoeken van wapening in betonconstructies: Alle aspecten komen aan bod. Het is een interactieve workshop waarbij we twee radarsystemen demonstreren. De IDS Opera Duo voor het in kaart brengen van ondergrondse kabels en leidingen en de IDS C-Thrue voor het lokaliseren en onderzoeken van wapening in een betonconstructie  Aan het einde van de ochtend weet je precies welke voordelen de inzet van grondradar techniek biedt en hoe je de techniek op een praktische manier kunt inzetten. 

Middag:  13.00 – 16.00 uur      Werken met laser offsets in Trimble Access en TerraFlex
Het komt regelmatig voor dat je punten moeten meten op een plekken waar je niet veilig bij kunt of waar er gebrek is aan nauwkeurige GNSS. Voor deze situaties is een TruPulse lasersysteem dé oplossing en dit gaan wij deze middag aan jou demonstreren.  We richten ons op zowel landmeetkundige als GIS-toepassingen in combinatie met een GNSS-systeem en Trimble Access en TerraFlex. 

Vrijdag 8 oktober
Ochtend: 9.00 – 12.00 uur           Pix4D & drones: Een toegankelijke meetoplossing
Deze sessie is interessant voor meetprofessionals die zich willen oriënteren op de mogelijkheden van drone’s en fotogrammetrie en/of hun werkgebied willen uitbreiden. We informeren je over de mogelijkheden en verschillende toepassingen waarvoor een drone geschikt is. Ook praten je bij over de EU-wetgeving die van toepassing is op het gebruik van drones. Daarna gaan we dieper in op voordelen van het gebruik van Pix4D software voor de verwerking van beelden.

Middag: 13.00 – 16.00 uur           Productiever werken met de TinySurveyor
Automatisch markeringen uitzetten is niet alleen een veilige en tijdbesparende oplossing in de wegenbouw, maar ook bij heel veel andere landmeetkundige toepassingen. In deze sessie laten wij je zien hoe je de TinySurveyor markeerrobot kunt inzetten om productiever te werken. Er komen verschillende toepassingen aan bod en we vertellen je alles over het systeem en de dataverwerking. 

 

GeoWeet sessie
GeoWeet sessie

Aanmelden

Alle GeoWeet sessies vinden plaats bij het Anafora parkrestaurant in Utrecht. Een week voor aanvang ontvang je de laatste details per mail. Via het onderstaande formulier kun jij je alvast aanmelden voor één of meerdere sessies. Voor de sessies zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang. 

GeoWeet sessies

  • *Met je aanmelding geef je toestemming dat foto's en opnames die gemaakt worden op deze dag vrij gebruikt mogen worden voor online- en printpublicaties.