Landmeetkundig- en adviesbureau Meet bv is de eerste gebruiker in Nederland van de onlangs gelanceerde albris multicopter van senseFly. Ruud Mantel vertelt over zijn beweegredenen om tot aanschaf over te gaan.

Meten op onveilige of moeilijk toegankelijke locaties
Meet BV houdt zich bezig met o.a. inmetingen bij ontgrondingen, zand- en kleiwinningen en op depotterreinen. Deze terreinen zijn soms niet alleen moeilijk toegankelijk, maar er zijn ook risico’s, zoals het vallen en struikelen over harde stenen of het wegzakken in drijfzand. Door op deze locaties met albris senseFly te meten wordt naast winst op gebied van data-verzameling ook een flinke slag gemaakt op gebied van arbo en veiligheid.

Inventarisatie van veel elementen met 3D fotomateriaal
Ook zien wij een kans om in de fase van projectvoorbereiding nieuw te ontwikkelen terreinen en hun omgeving al goed en duidelijk in kaart te brengen. Zowel beleidsmakers, projectontwikkelaars en ontwerpers, als omwonenden, worden zo voorzien van kwalitatief goed kaart-, film- en fotomateriaal. Hierdoor hebben alle partijen een zeer goed beeld van het gebied waarin de nieuwe ontwikkeling wordt ingepast.

Daarnaast is dit materiaal direct geschikt voor het verrichten van een groot aantal inventarisaties, zoals bomen, struiken, verhardingen etc. Het is dé mogelijkheid om beeldmateriaal te combineren met metingen en inventarisaties. Hierdoor gaat de presentatie en beleving van verzamelde data veel meer leven en wordt het helderder dan op tekening. Ook zien wij een toegevoegde waarde in het in kaart brengen van de voortgang van een project door middel van luchtopnames .

Nieuwe toepassingen
De albris biedt een prachtige uitbreiding van onze mogelijkheden met het verzamelen van beeldmateriaal t.b.v. inspecties van moeilijk bereikbare elementen, zoals bruggen, hoogspanningsmasten of daken. De inzet van de eXom voor presentatiedoeleinden (film, actuele luchtfoto) is ook zeker de moeite waard. We denken dan aan een filmpje of luchtfoto’s van een bouwproject, een bedrijfsgebouw of productielocatie te gebruiken op de website of in folders.

Conclusie
“De albris multicopter is een zeer mooie uitbreiding en aanvulling op dataverzameling of veldinventarisatie door inmeten, waarbij naast verhoging van kwaliteit en betrouwbaarheid ook de presentatiemogelijkheden veel groter zijn. Wij denken de kwaliteit van onze bestaande projecten hierdoor op een hoger plan te brengen en nieuwe klanten en markten te kunnen gaan bedienen” aldus de heer Mantel.

Lees meer over de albris multicopter»

eXom van Meet bv_1