Geometius breidt haar activiteiten en leveringsprogramma uit op het gebied van luchtfotogrammetrie. Geometius heeft onlangs een intentieverklaring ondertekend met senseFly, een vooraanstaand fabrikant van UAV’s. Met deze nieuwe samenwerking vergroot Geometius haar specialisme in de verschillende marktsegmenten.

senseFly richt zich op de ontwikkeling van volledig automatisch gestuurde UAV’s welke snel, eenvoudig en duurzaam ingezet worden voor het maken van luchtfoto’s. Met de bijgeleverde software, kunnen automatisch Geo-gerefereerde ortho luchtfoto’s en digitale hoogte modellen gecreëerd worden.

senseFly biedt oplossingen voor verschillende sectoren en marktsegmenten op het gebied van luchtfotogrammetrie. Hierbij kunt u denken aan de Survey, Defensie, overheden, GIS en de agrarische sector.

De senseFly producten, eBee en albris, worden op een eenvoudige manier met de hand gelanceerd. Deze UAV’s zijn duurzaam in gebruik door de geavanceerde en automatische landingsprocedure. De optimale aerodynamica, de automatische veiligheidscontrole en de automatische planning van de vliegroute, maken de eBee en Swinglet uiterst gebruiksvriendelijk.

Geometius presenteert de eBee tijdens de Infratech, welke van 15 tot 18 januari plaatsvindt in Ahoy. (standnummer 2503)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Emiel Frederiks via telefoonnummer 088 4366 300.