In het eerste kwartaal van 2013 heeft Geometius 2 “remotely operated” survey boten aan Van Oord geleverd. Op de afbeelding hieronder overhandigt Rob Bik (Geometius) het eerste exemplaar aan Wim Balvert (Van Oord). Deze zogenaamde Z-Boat wordt geproduceerd door Ocean Science waarvan Geometius de distributeur is in de BeNeLux. De Z-Boat is leverbaar in verschillende uitvoeringen waaronder een high speed versie voor snel stromend water.

De eerste Z-Boat is ingezet op een project in het Midden-Oosten waar dieptemetingen moeten worden uitgevoerd op locaties welke voor andere boten moeilijk toegankelijk zijn. Uitgerust met een Trimble GNSS ontvanger, Odom CV100 singlebeam echosounder en een draadloze communicatiemodule voor data overdracht is de Z-Boat een volwaardig survey vaartuig die eenvoudig met een radiografische afstandbediening is te manoeuvreren, ook op ondiep water waar een “normale” Surveyboot niet meer zou kunnen varen.

Geometius beschikt over een volledig uitgeruste Z-Boat welke voor demonstraties of verhuur beschikbaar is. Voor meer informatie over de Z-boat of andere hydrografische apparatuur kunt u contact opnemen met Rob Bik of Sander Terwee.

Lees meer over de Z-Boat »